Stigao je Atlas, znanstvenofantastični triler s J. Lo. Prve kritike su jako loše

Screenshot: Youtube

U PETAK je na Netflix stigao Atlas, dugoočekivani znanstvenofantastični triler s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi.

Radnja filma prati Atlas Shepherd, briljantnu, ali ciničnu analitičarku podataka koja ne vjeruje umjetnoj inteligenciji. Atlas se pridružuje misiji čiji je cilj zaustaviti zlog robota Harlana, koji se okrenuo protiv čovječanstva iako je bio stvoren da mu pomogne. Nakon što misija pođe po zlu, Atlas se mora udružiti s umjetnom inteligencijom nazvanom Smith kako bi preživjela i spasila svijet.

 

Ovaj znanstveno-fantastični triler ima zanimljivu premisu koja tjera na razmišljanje o potencijalnim opasnostima progresije umjetne inteligencije. Naime, iako se svakodnevno služimo računalima i strojevima, uznemirujuća je sama pomisao da se tehnologija okreće protiv nas.

Međutim, Atlas se, prema kritičarima, nije baš istaknuo u žanru znanstvene fantastike. Film trenutno ima oko 14% na Rotten Tomatoesu, što je očito vrlo nisko za visokobudžetni Netflixov film.

Ross McIndoe iz časopisa Slant poručio je: "Atlas se doima kao priča koju je trebalo doživjeti s gamepadom u ruci."

William Bibbiani iz Wrapa također dijeli slično mišljenje: "Negdje ispod generičkih dijaloga, neugodnog zapleta, osrednje akcije i neobično neučinkovitih izvedbi, krije se dobra ideja. Šteta što je filmaši nisu pronašli."

Todd Gilchrist iz Varietyja rekao je da je Atlas obilježila "nestašica originalnih ideja koje potkopavaju privlačnost filma, ostavljajući Lopez da se sama brine za sebe."

Matt Donato iz IGN Moviesa nije bio toliko oštar: "Atlas možda neće biti sljedeći revolucionarni znanstvenofantastični ep, ali saga Brada Peytona o čovječanstvu protiv umjetne inteligencije zabavlja nas."

Pročitajte više