Domino's Pizza zatvara sve lokacije u Italiji nakon 7 godina poslovanja

Foto: Shutterstock

DOMINO'S Pizza zatvara sve svoje lokacije u Italiji, nakon što je tvrtka koja vodi talijanske franšize u travnju podnijela zahtjev za stečaj, navodi se u izvješću Bloomberg Newsa.

Kada je ušao u Italiju prije sedam godina, Domino'su je bio cilj istaknuti se među tradicionalnim proizvođačima pizze svojom sveobuhvatnom uslugom dostave na kućnu adresu i prepoznatljivim jelovnikom koji uključuje nadjeve u američkom stilu, poput ananasa i piletine.

Krive pandemiju i aplikacije za dostavu

Od 2020. Domino’s je u Italiji imao 23 objekta i još šest u podfranšizi. U sklopu stečajnog postupka tvrtka ePizza SpA je dobila zaštitu od vjerovnika na 90 dana, ali je prošlog mjeseca toj zaštiti došao kraj.  Za propast najviše krive pandemiju, ali i rast konkurencije jer je sve veći broj tradicionalnih restorana počeo koristiti aplikacije za dostavu.

Inače, ovaj najveći svjetski lanac pizzerija ima više od 18.300 trgovina u više od 90 zemalja diljem svijeta, od kojih većina funkcionira kao franšize.

Kada se vijest o zatvaranju proširila društvenim mrežama, ljudi su se očekivano ismijavali idejom i ambicijama lanca (Domino's se navodno nadao otvoriti čak 800 lokacija) u zemlji u kojoj je pizza toliko cijenjena da postoji organizacija koja štiti tradicionalni napuljski stil pripreme pizze koji je uvršten i na UNESCO-ov popis nematerijalne baštine Italije.

Pročitajte više