Ovo je najveći tiramisu na svijetu, ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Foto: Facebook/Luci

NEMA tko ne voli tiramisu, omiljenu talijansku slasticu, a u čast Svjetskog dana tiramisua, koji se svake godine obilježava 21. ožujka, talijanski restoran u Londonu napravio je najviši tiramisu na svijetu.

Tim restorana Luci u londonskom Covent Gardenu proveo je cijeli taj dan gradeći najviši tiramisu na svijetu. A kada su ga "izgradili", izmjerili su ga i bio je visok dva metra - viši od prosječnog čovjeka - te je tako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda.

Slagali su ga pet sati, pripremali čak 24 sata

Osoblje restorana od milja ga je nazvalo "Torremisu" (dolazi od talijanske riječi "torre", što znači toranj), a ovaj je divovski desert napravljen od svih klasičnih sastojaka koji inače idu u tiramisu i u potpunosti je jestiv. Trebalo je pet sati da ga se složi, ali čak 24 sata da se pripreme svi sastojci.

"Torremisu" je postao takav hit da je tim nekoliko dana kasnije napravio još jednu repliku, a tog su dana svakoga tko ruča u ovom restoranu odlučili počastiti besplatnim tiramisuom.

Inače, talijanski restoran Luci u Covent Gardenu poznat je po velikom izboru talijanskih kolača, među kojima se najviše ističe upravo tiramisu. No osim slastica, ovdje se ujutro mogu kupiti svježi kruh i peciva, a od podneva u ponudi su focaccia, ciabatta, ali i talijanska pizza.

Pročitajte više