Bogat preljubnički život ljubavnice bivšeg ministra Blunketta

LONDONSKI svijet politike i medija u ponedjeljak opširno piše o sentimentalnom životu Kimberly Quinn, fatalne žene zbog koje je mjesto u vladi napustio ministar unutarnjih poslova David Blunkett.

Skandal oko te moćne žene koja je imala mnogo ljubavnika danima je zabavljao Britaniju i prisilio ministra Blunketta, jednog od stupova laburističke vlade Tonyja Blaira, da podnese ostavku.

Mediji ocjenjuju, međutim, da slučaj Quinn time možda i nije okončan.

Daily Express daje naslutiti da je zgodna Amerikanka (44), možda imala i drugih ljubavnika. Tabloid podsjeća da se njezin prvi suprug Michael Fortier od nje rastao umoran od njezinih brojnih izvanbračnih izleta.

"Otvoren je lov na četvrtog, možda petog ili čak šestog ljubavnika" gospođe Quinn, piše u ponedjeljak Tim Hames za dnevnik Times i zaključuje kako se "čovjek samo može diviti očitoj energiji te fatalne žene", "rijetke kombinacije Katarine Velike, lady Macbeth i Mate Hari".

Njezin posljednji (poznati) ljubavnik je Simon Hoggart, parlamentarni kroničar za dnevnik desnog centra Guardian te kritičar enolog za konzervativni tjednik Spectator, koji je vodila baš Kimberly Quinn.

Nakon što je u subotu gorljivo opovrgavao da je imao bilo kakvu vezu s Kimberly Quinn, Hoggartu (57), oženjenom ocu dvoje djece u nedjelju se vratilo pamćenje te je priznao činjenice i naglasio da on nije otac Williama, dvogodišnjeg sina njegove ljubavnice niti otac djeteta koje se treba roditi iduće godine.

Te bi riječi trebale umiriti Blunketta koji tvrdi da je baš on otac Williama, a u tu je svrhu pribjegao i sudu kako bi zakonom ishodio pravo pristupa djetetu.

Blunkett (57), slijep od rođenja, koji je ostavku podnio u srijedu osumnjičen je da je pomogao ishoditi trajnu vizu za filipinsku dadilju koju je angažirala Kimberly Quinn. Afera je otkrivena u kolovozu ove godine a otad se dvoje bivših ljubavnika mjesecima prepucavalo putem tiska.

Ljubavna saga oslabila je premijera Blaira koji je podržao Blunketta sve do ostavke.

U očekivanju da neovisno povjerenstvo donese zaključke je li Blunkett pomogao dadilji da dobije vizu, tisak ironizira Hoggarta nazivajući ga "Sextatorom" umjesto Spectatorom.

U međuvremenu Kimberlyn muž Stephen Quinn cijelu aferu podnosi s hvalevrijednom mirnoćom. "Proveli smo vrlo ugodan vikend", kazao je on u nedjelju navečer vraćajući se sa ženom u njihovu luksuznu kuću u Londonu.

Pročitajte više