Čudesno izliječeni Patrick Swayze: Kemoterapija je pakao na kotačima

PATRICK SWAYZE, glumac koji je u desetak mjeseci prošao dug put od smrtne postelje do čudotvornog ozdravljenja, progovorio je o poteškoćama kroz koje je u tih nekoliko mjeseci borbe s rakom gušterače prolazio. Podsjetimo, Patricku je krajem siječnja ove godine dijagnosticiran rak gušterače, da bi se nakon samo nekoliko mjeseci mediji raspisali o tome kako je poznatom glumcu ostalo tek nekoliko tjedana života. Šest mjeseci nakon prve dijagnoze, Patricka su novinari ugledali u zračnoj luci u Los Angelesu, a kada su ga pitali kako se osjeća, Swayze im je sa smiješkom na licu odgovorio: "Posljednje vrijeme zaokupljen sam kuhanjem. Čovječe, ne znam zašto, ali ja sam čudo!".

Patricku su dijagnosticirali rak dok je on već bio u visokom stadiju razvoja. Godišnje od njega oboli oko trideset tisuća ljudi, a šansa za preživljavanje, čak i ako se otkrije u ranoj fazi, manja je od pet posto. Tijekom liječenja, Patrick je u američkom Stanford University Medical Centru gotovo svakodnevno odlazio na kemoterapiju, a to iskustvo opisao je u svom posljednjem intervjuu. "Sve to izgledalo mi je kao jedno veliko bojno polje. Kemoterapija je, u svakom pogledu, pakao na kotačima", priznao je glumac koji se u međuvremenu vratio svom poslu, a trenutačno snima i seriju "The Beast". "Kako zadržati pozitivan stav kada sve moguće statistike pokazuju da ste mrtav čovjek? Vratite se na posao!", rekao je Patrick u intervjuu za New York Times.

"Ja sam zbilja sretan čovjek. Moram vam reći, na kraju dana odvezem se u svoj dom i shvatim da sam cijelo vrijeme nasmiješen. Ponosan sam na svoj život i na ono što radim. Imam zavidnu karijeru i nije mi žao ni zbog čega. No, unatoč svim ostvarenim snovima, uvijek postoje oni koji čekaju na ostvarenje. Novi dan, novi planovi, sasvim nova budućnost. Neću odustati, toliko je toga što moram napraviti, a jedino što mi preostaje jest da odmah krenem na posao", sa smiješkom na licu ispričao je 56-godišnji glumac.

Z.K.
Foto: Guliver/Getty Images

Pročitajte više