Euro 2004. izaziva noćne obiteljske svađe u Kini

STRAST Kineza za gledanjem kasnonoćnih utakmica Europskog nogometnog prvenstva dovela je, prema pisanju tamošnjih medija, do obiteljskih svađa u domovima diljem Kine.

Jedna žena u gradu Guangzhou u južnoj Kini je razbila televizor ispred svog dečka, koji ju je neprestano budio navijajnjem i urlicima gledajući utakmice na Euru 2004. Iako je na televizoru isključila ton, njegovi uzbuđeni usklici nisu joj dali mira, objavilo je hongkongško izdanje lista China Daily. Konačno je uzela stvar u svoje ruke - iznervirana se digla iz kreveta i daljinskim upravljačem, usred utakmice, razbila televizor.

U drugom slučaju žena je, da onemogući suprugu noćno gledanje utakmica, isključila struju cijelom susjedstvu. U tri sata ujutro zamračila je cijelu zgradu u sjevernokineskom gradu Chengdu, a barem je deset muškaraca otrčalo do zaštitara da vide o čemu je riječ. Nakon nekliko kaotičnih minuta žena je ipak priznala sabotažu i struja je ponovno ukopčana.

Nogomet ima velik broj poklonika u Kini, a utakmice Europskog prvenstva uživo se prenose na državnim televizijskim postajama.

Pročitajte više