Ivana Banfić o majčinstvu: Ja snujem, a ono što će biti, bit će

ESTRADNA veteranka Ivana Banfić u posljednjih je nekoliko mjeseci, nakon gotovo dvadeset godina neprekidnog rada, uzela predah u karijeri i posvetila se privatnim stvarima. Nakon što se rastala od menadžera Roberta Magića, ljubavnu sreću pronašla je s Krunom Ladišićem, a njihovu idilu nije poremetio ni pobačaj, s kojim se pjevačica suočila prije nekoliko mjeseci. U intervjuu za tjednik Extra progovorila je o razlozima razlaza s prvim suprugom, a prisjetila se i faze u kojoj je pjevala "Šumicu" i slične hitove te bila jedna od najprepoznatljivijih pjevačica na našim prostorima.

"Ustrajna sam i uporna u svemu što radim pa tako i u braku. Ne odustajem na prvom problemu. S vremenom smo jednostavno oboje shvatili da to više ne ide. Rastali smo se jer je tako bilo bolje za oboje. Uzela sam život u svoje ruke i krenula dalje. I sad po tom receptu pokušavam živjeti. Danas me više ništa ne može izbaciti iz takta. Kad pročitam u medijima da sam se krivo obukla, okrenem stranicu", rekla je pjevačica o propasti prvog braka i dodala kako se trenutno osjeća "fenomenalno u svoja četiri zida".

Trenutno priprema novi album, a sanja i o majčinstvu: "Znate kako se kaže, čovjek snuje, a Bog određuje. Ja snujem, a ono što će biti, bit će. Čvrsta sam i vjerujem, jer sve su se najdublje želje koje sam željela u životu i ostvarile, pa tako vjerujem da će se ostvariti i ovo". Ovog se ljeta, kaže, posvetila suprugu, a zajedno će krajem mjeseca napokon krenuti na zasluženi godišnji odmor. "Volim biti slobodna, skinuti se, biti nudist, da me nitko ne gleda i da sam opuštena. U životu sam proputovala puno turističkih destinacija, dosta mi je gužve, sada više težim osamljenim mjestima i agroturizmu", priznaje pjevačica i dodaje kako joj više ne pada na pamet izgladnjivati se i živjeti u kroničnom umoru, što je nekad radila zbog posla.

"Ja sam gledala Madonnu i šokirala izgledom kao i ona"

Ivana Banfić prisjetila se najupečatljivije faze svoje glazbene karijere, kad je za vrijeme rata kosu obojala u plavo i prva u Hrvatskoj priznala da je povećala grudi. Danas kaže da takvo nešto više ne bi napravila: "Javno sam izašla u medije s tim jer je tada to bila tabu tema. Bilo mi je glupo da dođem na koncert i odjednom se pravim da su mi grudi slučajno narasle dva broja. Glupost. Bila sam buntovnik pa sam podijelila to iskustvo javno. Mislim da to danas ne bih napravila, a mislim da ne bih ni operirala grudi. To je bio moj manjak samopouzdanja".

S obzirom da je prva na estradi pjevala techno, često su je prozivali narkomankom, ali to je samo jedna od predrasuda s kojima se tada susretala. "Bila sam u fazi kad sam bila premršava, izgledala sam kao android, ali tada sam imala i takvu sliku o sebi. Imala sam imidž techno pjevačice. Oblajhana u plavo i ubučena u plastične kostime. Cijeli bend je tako izgledao. Sjećam se, kada bismo prelazili granicu prema Njemačkoj, izvadili bi nas sve van i prvo poslali vučjaka da šnjofa po kombiju. Njima smo bili nenormalni. Tada nije bilo stilista. Ja sam gledala Madonnu i šokirala izgledom kao i ona. Zapravo, svaki put se smijem kad se sjetim tog razdoblja", priznaje pjevačica koja će uskoro izdati i knjigu. Već godinama, naime, piše dnevnik i bilježi privatne i poslovne turbulencije.

M.A.
Foto: Index, Igor CC Kelčec

Pročitajte više