Marijana Batinić: Drastično bih povećala kazne za kršenje samoizolacije, prijavimo ih

Foto: Instagram

IAKO se i sama znala našaliti oko situacije s koronavirusom, voditeljica Marijana Batinić pozvala je sve fanove da se ozbiljno pridržavaju preventivnih mjera i da prijave sve one koji krše samoizolaciju. 

"Ovu idiličnu fotografiju iskoristit ću kako bih vas podsjetila na naše dužnosti ovih dana. Pridržavate li se uputa? Znam da vam svima na uši izlaze teme o korona virusu, ali jedni druge ipak moramo pozivati na odgovornost. Pomažete li starijim susjedima? Pazite li na kretanje, dezinfekciju, održavate li razmak, izbjegavate li socijalne kontakte? Odgovorni smo jedni za druge u svakom smislu, nemojmo ni žmiriti na tuđe propuste nego ih prijavljujmo nadležnim tijelima. Između ostalog, ja bih drastično povećala kazne ovima koji ležerno shvaćaju samoizolaciju", napisala je Marijana uz fotku iz Istre, a zatim je pitala pratitelje za njihovo mišljenje. 

"Kazne svakako, ne razumijem jedno pokupuju sve u dućanu, onda sjednu u prepuni kafić, šeću se medu hrpom ljudi, Kaj je sa glavom??? Kazne i za one koji previse kupuju bez empatije za stare i nemoćne", komentirala je jedna pratiteljica i dodala kako joj je drago da je voditeljica pokrenula tu temu. 

"Apsolutno pod hitno dignuti samosvijest i odgovornost svih, a prekršitelje rigorozno sankcionirati. Nemojte se ustručavati prijaviti prekršitelje jer je to rada za opće dobro", bio je još jedan od komentara. 

Javila se i Maca Đolić, bivša kandidatkinja showa Život je na vagi. 

"Ja se moja Mare držim svih uputa kao i moji ukućani, no ono što NIKAKO ne mogu razumjeti e da i dalje dozvoljavaju rad kafićima, a da ističu kako trebamo jedni od drugih biti na razmak od 1m. S obzirom na to da je moj muž ugostitelj, mi smo za naš kafić donijeli odluku isti zatvoriti da zaštitimo djelatnike, goste, a na kraju sebe i obitelj kojoj se na kraju dana vraćamo doma", napisala je. 

Pročitajte više