"Prodaje se Slavonija: Mirna lokacija, nigdje nikoga. Predviđena za život, ali nije uvjet"

Foto: Marko Mrkonjić/Pixsell

MINISTARSTVO državne imovine oglasilo je prodaju nekretnina u vlasništvu države. Cilj prodaje je iskorištenu imovinu staviti van funkcije po principu "Viđeno-uništeno". Evo što se nudi:

Slavonija

Mirna lokacija, nigdje nikoga. Otvoren pogled na Panonsko more. Predviđena za život, ali nije uvjet. Imanje je ograđeno nemanjem. Etažirana na zapuštene oranice i Monsanto. Prednost pri kupnji imaju investitori s dugovanjima većim od 50 milijardi kuna. Prenamjena prostora u trgovačke centre (ili garaže) dozvoljena je i potrebna. Mogućnost parkinga u nenaseljenim područjima poput Osijeka i Požege. Udaljenost od mora - 4.000 kuna. Neposredna blizina HOS-ove ploče i ostalog kulturnog sadržaja. Iseljiva odmah!

Istra

Samostojeća starina s okućnicom. Opatija bajna, more hladno. Energetski certificirani ljudi. Kuća ima izlaz na Italiju. Objekt je zaštićen IDS protuprovalnim vratima što je osnovni razlog prodaje. Istra je popularno odredište jahtaša i svingera, te je privatni vez tražena usluga kod obje kategorije. Fascinantan pogled u bolje sutra. U cijenu uključeni ADSL, LET3, te ostali priključci s civilizacijom. Vlastiti solarni kolektor i maslinici potkresani prema savjetima konzervatora. Udaljenost od Hrvatske - osjetna. Blizina Kajina - zanemariva. Abel niti na vidiku. Ozbiljnom kupcu Primorsko-goranska županija gratis.

Lika s okolicom

Smještena na kraju jednosmjerne, slijepe države. Do okolice vodi neprohodna makadamska cesta. Lika je uglavnom priključena na vodovod, a slabije na kanalizaciju. Godina izgradnje: ORA '53. Potrebno renoviranje stanovništva. Prostor je daleko od svih sadržaja, a moguće ga je koristiti za OPG, ski turizam, Ultre... Potpuno razmještena za život. Legalizacija suvišna. Najbliža autobusna stanica: Zadar. Iako je Lika otkrila Nikolu Teslu, mnoga sela još uvijek nemaju koristi od njegovog otkrića. Udaljenost od Europe - tisuće svjetlosnih godina (zračne linije).

Dalmacija

Adaptacije u tijeku, starogradnja natkrivena novogradnjom. Unutrašnje stepenice vode do začepljenog dimnjaka. Prekrasan pogled na p(a)učinu. Neuredni papiri. Na katastru mogućnost plaćanja unaprijed. Dalmacija ima vlastito sunčalište, pa se u ljetnim mjesecima traži doktor više. Podovi obloženi žvakama i masnim papirom od bureka. Video-nadzor iza svake grilje. Udaljenost od Međugorja - savladiva! Plaćanje karticom podrazumijeva i zaračunavanje naknade, pa, uz Dalmaciju, na naplatu dolazi i Dalmatinska zagora.

Hrvatsko zagorje

Izniman broj roštilja i toplica čine ovaj kraj pogodnim za razna oboljenja. Mogućnost grijanja na vino i špek. Brežuljci bogati hortikulturom, idealni za odmaranje očiju nakon lepoglavske čipke. Teren od Kumrovca strmo pada prema Velikom Trgovišću. Ugrađen alarmni sustav u Mariji Bistrici. Parlafon stalno uključen. Ekološki poljoprivredni proizvodi glavna su odlika ovog kraja. Moguća zamjena za smočnicu u Herceg-Zagrebu.

Za sva pitanja i nedoumice glede kupovine, kontaktirati ovlaštenog hrvatskog političara na mail: otetoprokleto@hr

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Dadu Batinić i Dadin kanoćal, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Dada Batinić i Dadin Kanoćal.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više