Uspjeh zgodne plavuše: Od snimanja BDSM scena do najplaćenije glumice na svijetu

Screenshot: YouTube

IAKO se to prema njezinom izgledu nikad ne bi reklo, Cameron Diaz danas slavi 45. rođendan. Zvijezda filmova "Svi su ludi za Mary", "Moj dečko se ženi" i "Maska" u glumačkom je svijetu više od 20 godina. Iako je dugo govorila da se nikad neće udati niti imati djecu, prije dvije godine udala se za glazbenika Benjina Maddena.

Odrasla je u kalifornijskom Long Beachu, a u srednjoj školi družila se s reperom Snoop Doggom. Tad je čak od njega kupovala travu, a danas jedno drugo hvale u intervjuima.

Od kuće je otišla sam samo 16 godina, odlučna da se izvuče iz siromaštva. U školi nije briljirala, nije imala šanse za stipendiju, a roditelji nisu imali novca da joj plate fakultet. Visoka, vitka i plava, Cameron se isprva bavila manekenstvom, a njezina prva uloga bila je u hit komediji "Maska". Dotad je iza sebe imala snimljene reklame za Coca Colu, Niveu, Levis i Calvina Kleina.

Kasnije je otkriveno da su iza nje i sado-mazo snimke s muškarcem i još jednom ženom. Nakon što je otkriveno da postoje, Cameron je napravila sve što je mogla da se one ne objave, no u tome nije uspjela.

Vrhunac njezine karijere su "Charliejevi anđeli", u kojima je pokazala i svoje plesne vještine. Uloga u prvom filmu o toj trojci osigurala joj je 20 milijuna dolara na računu, čime je srušila rekord Julije Roberts.

Osim love, Charliejevi anđeli donijeli su joj i dugogodišnje prijateljstvo s Drew Barrymore, koju naziva svojom najboljom prijateljicom. Dok Hollywood uporno njeguje kult fizičkog savršenstva, Cameron je otvoreno priznala da se većinu života bori s aknama. Priznala je da je njezino eksperimentiranje s estetskim zahvatima prošlo loše. Nakon što joj je botoks izobličio lice, odustala je od toga te izjavila da se divi Helen Mirren koja stari dostojanstveno.

Osim toga, otkrila je da je pravi control freak te da boluje od opsesivno-kompulzivnog poremećaja zbog kojeg pere ruke i više od deset puta dnevno.

Vitku liniji održava nizom sportova, adrenalinski je ovisnik te je čak četiri puta slomila nos. Osim što glumi u filmovima, Cameron je i autorica knjiga "The Body Book: Feed, Move, Understand and Love Your Amazing Body" i "The Longevity Book: The Science of Aging, the Biology of Strength, and the Privilege of Time". 

Pročitajte više