Čilić je teniska priča sezone: "Trebao mu je Ivanišević"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"IZGLEDA da je Marin Čilić ponovno pronašao svoju nekad obećavajuću igru", tako počinje SportsNetwork svoj tekst o teniskoj priči dosadašnjeg dijela sezone.

Ne tako davno Čilić je bio član ekskluzivnog TOP 10 društva, prije nego što su ga ozljede i doping skandal izbacili iz prvih 30, pa je prošlu godinu završio na razočaravajućem 37. mjestu.

Ali, ove sezone gledamo SuperMarina koji ima skor od 18 pobjeda i četiri poraza, a na posljednja tri turnira ima samo jedan poraz. Ostvario je i velike pobjede, ruku su mu morali pružiti Andy Murray, Ho-Wilfried Tsonga, Tommy Haas i John Isner.

"Koji je razlog Marinovog povratka u vrh? Pa, zadravlje je jedan od razloga, kao i njegova suradnja s najboljim hrvatskim tenisačem u povijesti Goranom Ivaniševićem. Legendarni Ivanišević je bio sjajan server o čemu svjedoči i njegova 10.183 asa odservirana u 766 ATP mečeva. Goran je svoje znanje i ofenzivnu igru prenio na Marina. Uspješno", pišu Amerikanci i dodaju:

"Čilić je uvijek bio marljiv, ali trebao mu je netko poput Ivaniševića da njegovu kvalitetnu igru podigne na sljedeću razinu."

Čilić je oduševljen suradnjom s osvajačem Wimbledona.

"Goran je pravi čovjek da mi pomogne. Bio je moj heroj, stalni član deset najboljih i višestruki finalist Wimbledona", rekao je Čilić čiji je cilj ulazak u TOP 10 ove sezone.

"Taj cilj je trenutno jako realan", zaključuju Amerikanci.

Pročitajte više