Darijo Srna pobjedu posvetio djeci Donjecka

Foto: Guliver Images/Getty Images

NEKOLIKO sati uoči utakmice protiv BATE-a, igrači i vodstvo Šahtara primili su vijest da je u njihovom gradu došlo do stravične tragedije. Dvojica dječaka poginula su u bombardiranju Donjecka. Do tragedije je došlo na školskom igralištu dok je skupina mladih igrala nogomet. Bomba je pala na nogometno igralište te je odnijela dva mlada života.

"Recite mi, koliko je još mrtve djece i suza potrebno da se ovaj rat završi? Pozivam sve: Prekinite pucnjavu! Prestanite ubijati civile! Prestanite ubijati djecu", rekao je vlasnik Šahtara Rinat Ahmetov.

Srna: Stravično je što djeca pate

"Prije utakmice smo čuli što se dogodilo. To nas je potreslo, ali nam je, na neki način, dalo i snagu da igramo još bolje. Stravično je to što se događa u našem gradu, stravično je što djeca pate. Oni su budućnost Ukrajine, Donjecka i Donbasa. Neki od njih će se baviti nogometom...", rekao je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

"Ovu pobjedu posvećujemo djeci Donjecka i njihovim roditeljima. Njima je najteže, ali mi ćemo im pomoći", rekao je Srna.

S nešto vedrije strane, Srna je pohvalio Luiza Adriana. Brazilac je s devet pogodaka trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka.

"On je vrlo važan član naše ekipe. Definitivno je zaslužio poziv u brazilsku reprezentaciju. I ne samo on, Šahtar ima još nekoliko Brazilaca koji bi u budućnosti mogli nositi dres svoje reprezentacije", zaključio je Srna, koji je u pobjedi svoje ekipe postigao pogodak.

Pročitajte više