Hoće li se Drogba ispričavati poput Ronalda? Ovo su nogometaši koji su bivše klubove zavili u crno

Ronaldova isprika navijačima Uniteda nakon postignutog gola na Old Traffordu prošle sezone.
Foto: Guliver Image/Getty Images

DIDER DROGBA će večeras u osmini finala Lige prvaka u dresu Galatasaraya igrati protiv Chelseaja, kluba s kojim je 2012. godine postao europski prvak.

FourFourTwo je danas svoje čitatelje podsjetio na pet nogometaša koji su briljirali u utakmicama protiv svojih bivših klubova.

1. Denis Law protiv Manchester Uniteda

Za jedanaest godina u dresu Manchester Uniteda Law je postigao čak 236 golova. Napustio je United i vratio se u svoj bivši klub City, također iz Manchestera. U pretposljednjoj utakmici sezone 1973/74 Law je zabio gol Unitedu kojim je gurnuo bivši klub u drugu ligu.

2. Gary McAllister protiv Coventryja

McAllister je vjerojatno planirao odlazak u mirovinu s 35 godina, no Liverpoolov poziv nije mogao odbiti. I on je poput Lawa poslao svoj bivši klub u niži rang natjecanja kada je srušio Coventry spektakularnim golom iz slobodnjaka.

3. Cristiano Ronaldo protiv Manchester Uniteda

Prošle sezone Real je izbacio Manchester United, a najbolji pojedinac u osmini finala bio je Cristiano Ronaldo, bivši igrač Uniteda. U prvoj utakmici u Madridu Ronaldo je zabio za konačnih 1:1, a u drugoj je pri istom rezultatu pogodio i donio pobjedu Realu.

Tu utakmicu pamtimo i po golčini Luke Modrića za 1:1 u uzvratu, te kao posljednju europsku utakmicu legendarnog Sir Alexa Fergusona.

4. Fernando Morientes protiv Reala

Morientes nije bio u planovima Reala za sezonu 2003/04, pa su ga iz Madrida poslali na posudbu u Monaco. Velika pogreška! Monaco je u osmini finala Lige prvaka izbacio Real, a Morientes je zabio dva gola i imao asistenciju.

5. Yoan Gouffran protiv Caena

U posljednjem kolu sezone 2008/09 Gouffran je golom donio titulu Bordeauxu, ali je tako gurnuo svoj bivši klub Caen u drugu ligu.

Pročitajte više