Kladite se pametno uz Index i Dvoznak.com: U derbiju Druge lige Gorica će iskoristiti probleme Hrvatskog Dragovoljca

>>> Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje!

NAKON dva gostovanja Gorica se vraća na svoj stadion i ugošćuje Hrvatskog dragovoljca. O sudačkom poigravanju s Velikogoričanima u Šibeniku sve je rečeno, a u Solinu kod lidera momčad trenera Damira Milinovića je podbacila na terenu i doživjela drugi poraz u nizu, ukupno četvrti u prvenstvu. Sada Gorici slijedi naoko nešto lakši raspored, pregrmjela je već pet gostovanja, a sljedeći suparnici su još uglavnom zagrebački klubovi. Psihološki je pritisak na Velikogoričanima da pokušaju već protiv HD-a podsjetiti na najbolja izdanja jer njihova kvaliteta nije upitna, a Milinović je odlučio uvrstiti prvi put u startnih 11 iskusnog Grgurovića, nekad velikog talenta Hajduka, koji je prošle sezone igrao u Litvi. Uz Milanovića, Abramovića Sabljaka i Mikulića, on bi ostale mlađe igrače trebao voditi k kompaktnoj i ofenzivnoj igri koja će goste prisiliti na obranu. Traži Milinović i više agresivnosti, te pozitivne sportske drskosti, neophodnih da se ostvari takozvani domaćinski pritisak.

"Pobjeda nam je imperativ, a nije bitno tko će zabiti, samo da odigramo što bolje. Kod gostiju treba posebno izblokirati visokog i jakog Maroševića, dok se ostalih ne trebamo toliko bojati, odnosno imamo dovoljno kvalitetnih rješenja na svim pozicijama“, smatra mladi napadač domaćih Sandro Ugrina, a strateg Milinović najavio je sustav igre 4-2-3-1.

Hrvatski dragovoljac je protiv Šibenika zabilježio petu pobjedu u dosadašnjem tijeku prvenstva koja ga je dovela do četvrtog mjesta na prvenstvenoj tablici. Do minimalne pobjede momčad trenera Krešimira Sunare došla je vrlo teško, no uspjela je minimalno vodstvo iz 32. minute zadržati do kraja, a ova pobjeda je Sigećanima itekako važna jer pred njima su dva iznimno teška uzastopna gostovanja, u Velikoj Gorici i Solinu. Pogodak je opet postigao prvi strijelac lige Josip Marošević, koji je u osam odigranih kola bio strijelac čak sedam pogodaka, dokazavši još jednom da je njegovo dovođenje u Siget bilo pun pogodak.

Zanimljivo je da je na vratima HD-a bio vrlo mladi Toni Šušković, koji će tek u prosincu navršiti 18 godina, a on je na najbolji način zamijenio ozlijeđenog kapetana i mladog reprezentativca Ivana Čovića kojeg neće biti ni u Velikoj Gorici, što je ozbiljan hendikep za goste. Izostat će i ozlijeđeni veznjak Tomić, te Pejić, a Mario Rašić će ipak stisnuti zube i zaigrati kao polušpica nakon ozljede zgloba, dok će Jazvić biti glavni adut za kontranapade.

"Jako sam zadovoljan što smo uspjeli pobijediti tako uglednog gosta kao što je momčad Šibenika. Sada nas čeka itekako zahtjevno gostovanje jer Gorica ima mnogo bolju momčad nego što bi se to moglo zaključiti iz njezinog položaja na tablici. No, bez obzira na snagu domaćina, mi vjerujemo da možemo biti ravnopravni i uloviti barem bod“, kazao je Mario Rašić.

Prognoza:

Gorica – Hrvatski Dragovoljac, tip: pobjeda Gorice


U osam kola čak pet gostovanja, brojne sporne sudačke odluke, proces uigravanja i navikavanja na novog trenera. Sve to prošla je Gorica u ljetnim mjesecima, a s dolaskom kiše, magle i jeseni očekuju je dvoboji na svom stadionu u Velikoj Gorici, te u Zagrebu i okolici. U one tri prvenstvene pobjede sastav Damira Milinovića pokazao je taktičku zrelost i potencijal (pogotovo protiv Pomorca u Kostreni), a posebno je impresivna bila utakmica u Kupu Hrvatske kada je prvoligaš Inter iz Zaprešića pobijeđen 3:0. Sigurno će i u pripremi dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem Milinović podsjetiti svoje igrače na taj recept, a najveći problem zapravo je psihološke prirode da se poslije svih burnih događanja i dva poraza u nizu igrači vrate u normalu i koncentriraju na nogomet i igru, a ne na napise "kako ih i zašto kradu".

Iz tog razloga kormilar Gorice odlučio je nakrcati sastav protiv HD-a s iskusnim i provjerenim imenima čije glave su stabilne i koji bi ostatku družine trebali pomoći da svim silama krenu u pohod na vrlo bitnu pobjedu. Nešto će se naravno pitati i suparnik, Hrvatski dragovoljac ima na klupi vrsnog taktičara Krešimira Sunaru, ali HD je dosad imao i dosta sreće. S nekoliko rivala poklopilo mu se da igra baš kada su bili u velikim problemima, te je Sunara odlično znao detektirati kako iznenaditi suparnika tamo gdje je najslabiji. U neku ruku i Gorica je u problemu i gosti sigurno mnogo mirnije i rasterećenije dočekuju ovaj dvoboj, njima je i bod posve dovoljan, ali imaju Sigećani
i "felera" koji ih mogu itekako sputati.

Prvi od njih svakako je vratar. Ne kaže se uzalud kako je "dobar vratar pola momčadi", a Ivan Čović je to mnogo puta potvrdio spašavajući sjajnim intervencijama bodove H. dragovoljcu. Da će u Čovićevom odsustvu junior Šušković to biti u stanju, nismo sigurni, već ga baš obrnuto držimo potencijalno najslabijom karikom. Tomić je također standardni član prve postave i njega nema, kao ni Pejića, a hoće li zaigrati prodorni i udarcima iz daljine opasni veznjak Rašić nije sigurno jer ga je mučio gležanj. O stoperu Gregovu i lijevom beku Mršiću malo tko ima dobro mišljenje, a Jančetić i Crnov dva su izuzetno prodorna igrača Gorice koji će nadirati po toj strani i Milinović će taktiku uvelike graditi na njima.

Ukupno gledajući, Gorica je kvalitetniji i znatno iskusniji sastav od Hrvatskog dragovoljca, mnogo više joj trebaju bodovi, te igra doma, pa se koeficijent iz kladionica doima vrlo primamljivim. Psihološki momentum i mogući raskvašeni teren mogli bi biti prepreka domaćima, ali ako oni povedu, teško da gosti kreacijom i pritiskom mogu uzvratiti. Njihova ideja su ipak kontre i prekidi na visokog Maroševića. Neće biti dovoljno jer imaju previše obrambenih slabosti...

Pročitajte više