Mišo Kovač na Biloj noći u Zagrebu objasnio: Hajduk može biti treći, ali Hajduk je uvijek prvi!

Foto i video: Dario Dalmacija/Index.hr, HNK HAJDUK

"HAJDUK je najveći klub. Hajduk ne mora biti prvi na tablici. Hajduk je treći, ali je uvijek prvi! Razumiješ?", objasnio je Mate Mišo Kovač na fešti hajdukovaca u Zagrebu, tradicionalnoj "Biloj noći".
 
Jasno da je Mišo bio centar zanimanja, ali još jedan šibenski umjetnik svojim je dolaskom potvrdio da klub čiji je član ima njegovu podršku u momentu u kojem se nalazi. Arsenu Dediću, ipak, bilo je dosta pola sata "hajdučije".
 

 
O navedenom momentu, aktualnoj politici i još jednom bojkotu derbija koji će se popodne dogoditi u Zagrebu, dosta se razgovaralo na "Biloj noći" na kojoj je i struktura publike posvjedočila da su "skromna" vremena. Nema više dernečenja i rasipništva klupskih "ikona", raznih "svaguša" i "livaja", pa i Milana Bandića koji se uredno pojavljivao u ovim prigodama i na to su u organizaciji neskriveno ponosni. I to je bila jedna od tema o kojoj su hajdukovci sinoć zanesenjački raspravljali u slavlju za koje im nikad nije potreban poseban povod. Objasnio je, uostalom, Mišo na početku.
 
 
 
"Prošao sam Brazil, Australiju, cijelu Europu... Hajduk ima najbolju publiku, Torcidu. Kada sam pjevao u Umagu, tamo gdje igraju onaj tenis neki, na putu sam sreo stotinjak Torcidaša, a čuvalo ih je 50 policajaca. Izašli smo iz automobila, Lidija, Ivana i ja, shvatio sam da ih zadržavaju samo da Armada dođe i da se pobiju. Rekao sam im da zovu šefa policije i njemu sam rekao da ih pusti kući. I on ih je pustio! Nemojte se tući, to je pouka, jer nas je malo", strastveno je tumačio svoje putešestvije besmrtni lik iz šibenskog Škopinca, koji se u Hajduk, tvrdi, zaljubio naivno i samo zato što je Šibenik stalno bio u drugoj ligi.
 
"Iz Šibenika sam u četiri sata ujutro išao teretnim brodom, jer nije bilo ceste Šibenik - Split. Došao bih u 9, onda bih po Splitu lutao do utakmice. Pamtim kada smo ja, Nadoveza i Ivo Bego sjedili u nekom parku, a mene je pozdravio neki Talijan. Ivo Bego nije znao talijanski, mislio je da me nešto vrijeđa i opalio je čovjeka nogom u glavu."
 
Tako je bilo u vremenima Miše, kojeg je baš kao i Hajduk, obilježila i politika. Teško joj se izmaknuti.
 
"Kerum je dobio izbore na konto mene. I Sanader isto. Ako će me zvati Tomislav Karamarko, pjevat ću i za njega. To je zbog mog Edija", ne skriva Mišo baš ništa, što će vam uostalom puno slikovitije prikazati naša kamera. 
 

Pročitajte više