"Mrtvi smo, ali presretni": Robben se prestrašio Casillasa i odbio pucati penal!

JUPP HEYNCKES nije mogao sakriti razočaranje činjenicom da mu trojica važnih igrača neće moći igrati u finalu Lige prvaka.

Bayern će se Chelseaju suprotstaviti bez Holgera Badstubera, Davida Alabe i Luiza Gustava, koji su dobili žute kartone u uzvratu s Realom, a to je posebno rastužilo trenera Bavaraca.

"Nije dobro što smo izgubili trojicu tako bitnih igrača za finale. Badstuber je imao odličnu sezonu, Alaba je zaista dobar na toj lijevoj strani, dok u posljednjih nekoliko tjedana Luiz Gustavo pokazuje svoju pravu kvalitetu. Sretni su što smo kao momčad u finalu, ali istovremeno i vrlo razočarani", rekao je Heynckes.

Schweinsteiger: Kod posljednjeg penala samo sam htio čisto udariti loptu

Bastian Schweinsteiger golom na početku pete serije jedanaesteraca lansirao je Bayern u finale. Mozak Bayernove momčadi priznao je da su jedva izdržali do kraja:

"Psihički i fizički smo se ispraznili, ali neopisivo smo sretni. Mrtvi smo, ali presretni što ćemo kod kuće pokušati doći do naslova. Kod posljednjeg penala sam samo razmišljao da čisto udarim loptu", naglasio je fantastični njemački veznjak.



I dok je Schweinsteiger u odlučujućoj seriji bio hladan poput špricera, Arjen Robben se nije usudio pucati jedanaesterac. Nizozemac je u 27. minuti utakmice iz penala smanjio prednost Reala i, kako se kasnije ispostavilo, donio produžetke Bayernu. Međutim, Robben je poslije dvoboja priznao da ga je pokolebalo to što je Casillas bio na lopti, zbog čega je odbio biti jedan od petorice izvođača u ruletu s bijele točke.

Robbenovo opravdanje: "Puno je teže izvesti drugi penal"


"Casillas i ja se znamo jako dobro s obzirom da smo igrali zajedno dvije godine. Puno je teže izvesti drugi penal. Upravo ga zato i nisam pucao na kraju", otkrio je Robben.

Nizozemski reprezentativac dotaknuo se i Franza Beckenbauera, koji ga je prozvao nakon promašenog penala u derbiju s Borussijom, gdje je Bayern izgubio bitku za naslov prvaka:

"Pitam se što gospodin Beckenbauer ima sada za reći... Jesam li razgovarao s njime? Ne, i ne namjeravam, barem trenutno", poručio je Robben.

Pročitajte više