Skupo plaćena pogreška: Real se riješio nogometaša koji ga je devet mjeseci kasnije izbacio iz Lige prvaka

Foto: Hina
 
ALVARO MORATA, dijete Reala, srušio je Real u polufinalu Lige prvaka. U dresu Juventusa zabio je u dvije utakmice dva gola madridskom klubu i odveo svoju momčad u finale protiv Barcelone.
 
"Volio bih da sam zabio nekoj drugoj momčadi, ali to je život", rekao je 22- godišnji Morata, koji nije slavio golove protiv bivše momčadi.
 
"Bole me zvižduci Realovih navijača"
 
"Nisam slavio gol, samo sam odradio svoj posao", smatra Morata, kojeg su navijači Reala zvižducima ispratili s travnjaka.
 
"Bole me zvižduci, nisam ih zaslužio iako sam igrač Juventusa. Čudna situacija za mene, baš mi je bilo teško u ove dvije utakmice, ali to je nogomet."
 
 
"Zašto sam otišao iz Reala? Nisam tražio mjesto u prvih jedanaest već samo bolji odnos"
 
Morata, kojeg je u prvu momčad Reala još prije pet godina ubacio Jose Mourinho, napustio je Madrid prošlog ljeta nezadovoljan odnosom Carla Ancelottija prema njemu.
 
"Ne znam što se dogodilo s njim. Igrao sam sjajno, a onda sam odjednom preselio na klupu. Zašto sam otišao iz Reala? Nisam tražio mjesto u prvih jedanaest, samo sam htio da me trener poštuje. S Ancelottijem jedva da sam imao ikakav odnos."
 
Real još uvijek može vratiti nogometaša koji briljira u nokaut fazi Lige prvaka
 
Real ga je za 22 milijuna eura poslao u Juventus, a Morata je za torinski klub postigao trinaest golova, od čega čak četiri kad je bilo najpotrebnije - u nokaut fazi Lige prvaka.
 
 
Ipak, Morata još nije izgubljen za Real. Madriđani ga, prema dogovoru s Talijanima, mogu vratiti za 30 milijuna eura. 
 
"Nažalost, nismo ga mogli drugačije dovesti. Međutim, želimo ga zadržati i napravit ćemo sve što možemo da Alvaro i sljedećih sezona igra za Juventus", poručio je direktor Juventusa Beppe Marotta.
 
Morati se ne ide iz Juventusa
 
Ni španjolskom napadaču se ne ide iz Torina...
 
"Sretan sam ovdje, želim ostati, a najviše od svega želim osvojiti Ligu prvaka protiv Barcelone", rekao je Morata, koji je u prošlosezonskom finalu Lige prvaka za Real protiv Atletica (4:1) odigrao posljednjih deset minuta.
 
S dva gola Realu pridružio se Morientesu i Huntelaaru
 
Morata se pridružio sunarodnjaku Fernandu Morientesu i Nizozemcu Klaasu-Janu Huntelaaru, dvojici bivših igrača kraljevskog kluba koji su zabijali svom bivšem klubu dvaput u Ligi prvaka.
 
I dok su Morientesovi golovi izbacili moćni Real iz Lige prvaka 2004. godine, Huntelaarovi nisu previše zaboljeli Madriđane jer je Real ove sezone izbacio Schalke unatoč dva pogotka nizozemskog napadača.

 

Pročitajte više