Agassi ozlijeđen

Američki tenisač Andre Agassi ozlijedio je bedreni mišić na ekshibicijskom turniru u Melbourneu, te je upitan njegov nastup na prvom grand slamu Australian Openu, koji počinje sljedećeg tjedna.

Agassi je zbog ozljede bio priljen predati meč protiv Andya Roddicka, pri vodstvu njegova suparnika 6-5. Bivši prvi tenisač svijeta vjeruje da nije u riječ o ozljedi koja ga je pratila prošle godine, kada je morao otkazati nekoliko turnira, uključujući i Wimbledon.

"Osjetio sam zatezanje i oštru bol, čini mi se da je mišić u pitanju. No, o kakvoj se ozljedi radi znat ću više tek nakon pregleda. Zasad je prerano za kazati da li ću zbog toga morati otkazati nastup na Australian Openu, bilo bi to čisto nagađanje", kazao je Agassi, koji je četiri puta osvajao Australian Open (1995., 2000., 2001. i 2003.), a i ove godine je jedan od favorita.

Eventualni Agassijev otkaz bio bi još jedan veliki udarac za organizatore Australian Opena. Naime, Mark Philippoussis neće nastupiti zbog ozljede aduktora. Izostat će i prošlogodišnje finalistice Belgijanke Justine Henin-Hardenne i Kim Clijsters, a ozlijeđena je i dvostruka pobjednica Amerikanka Jennifer Capriati. Pod znakom pitanja su i nastupi Nijemca Tommya Haasa i Šveđanina Joachima Johanssona.

(Hina) ximl yiml

Pročitajte više