Ancelotti: Povezuju me s Hrvatskom i Kinom, a ja želim ozbiljan projekt

Foto: Getty Images/Guliver Image

CARLO ANCELOTTI proteklih je tjedana, otkako je smijenjen u Bayernu, povezivan s nizom europskih klubova i izborničkih funkcija, a navodno je imao kontakte i oko preuzimanja hrvatske reprezentacije. HNS je sve demantirao, a talijanski novinari demantirali Šukerov demantij, no sada je o svemu progovorio i Carlo Ancelotti.

> ODGOVOR ŠUKERU IZ GAZZETTE Istina je, netko iz HNS-a je zvao Ancelottija

> HNS pregovara s Ancelottijem da vodi Hrvatsku na SP-u

> Mario Stanić za Index objasnio zašto je Ancelotti veliki trener

> Dalić za Index o Ancelottiju: Ne želim čuti za to, zanima me samo jedna stvar

> ANCELOTTI I MODRIĆ Kapetan Hrvatske pod njim je postao najbolji veznjak svijeta


Iskusni Talijan gostovao je na talijanskom "Radio Anch’io lo Sport" i prokomentirao posljednje glasine.


"Sada imam vremena gledati nogomet. Veselim se novim prilikama, ali ne odmah. Ugovor s Bayernom mi istječe na kraju sezone i tada ću slušati nove ponude", rekao je Ancelotti pa nastavio:
 
"Želim ozbiljan projekt koji bi mi dao vremena i mir, ali znam da to neće biti lako. Premierliga mi je zanimljiva, atmosfera je tamo nevjerojatna, a i stadioni u Bundesligi su sjajni. Ne znam gdje bih mogao završiti, i Italija je opcija."

"Svakog dana se pojavljuju nove glasine o mojoj budućnosti - Hrvatska, Kina, Everton, Chelsea... Nemojte uzrujavati mog prijatelja Antonija Contea, s njim često razgovaram", rekao je između ostalog Ancelotti.
 
Osim s poslovima koje je naveo, povezivan je i s klupom Milana na kojoj je ostvario najveće uspjehe. Danas je klub u velikoj krizi, iako je dobio nove bogate vlasnike i pojačanja od 200 milijuna eura.

"Milan je napravio promjene, četvrto mjesto bi bio sjajan cilj, ali neće im biti lako. Nitko nema čarobni štapić. Treneri i projekti trebaju vremena da bi bili uspješni. Šest mjeseci nije dovoljno za izgradnju nove momčadi."

Otkrio je Ancelotti i jednu svoju veliku želju.

"Vidio sam se na klupi Rome, ali nemojte reći Di Francescu (aktualnom treneru Rome). No, istina je da bih volio preuzeti bilo koji klub, a do kraja sezone ću slušati ponude."
 
 

 

Pročitajte više