Balić i Metličić ne miruju, hrvatske legende uče djecu rukometu: "Na dobrom smo putu"

Foto: BM Akademija

IVANO BALIĆ i Petar Metličić i ove su godine organizirali međunarodni kamp u Jelsi na otoku Hvaru, 13. po redu. Ukupno 94 djevojčica i dječaka iz Švicarske, Austrije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske učilo je od najboljih.

''Uspjeli smo okupiti impozantan broj djece , nešto manje od sto polaznika je vježbalo u Jelsi gdje je naša ljetna baza već 13 godina. Držali smo se svih potrebnih mjera i brinuli smo o zdravlju djece ,a isto tako pripremali ih za ono što sport očekuje u narednom periodu, a to su stroga pravila ponašanja na sportskim borilištima. Zadovoljan sam što unatoč svim poteškoćama naši projekti idu dalje i što smo održali klub i okupili odlične mlade i školovane trenere'', poručio je Petar Metličić, glavni čovjek kluba i trener seniorske momčadi.

Zanimljivost je što RK Balić-Metličić od osnutka 2007.godine ima sve uzrasne kategorije u nastupima na svim nacionalnim razinama, brojne medalje u mlađim kategorijama te seniorsku momčad u 1. HRL jug. Izbacili su brojne reprezentativce, seniorskog Marina Šipića te mlade Matea Maraša, Filipa Kozinu, Davida Vladića, Grgu Luketina i Tomu Lučina. Iz splitske Akademije krenuo je i bivši izbornik Hrvatske Željko Babić.

''Mi smo među rijetkim klubovima u svijetu koji imaju vlastiti internat za djecu koja nisu iz Splita, pokrenuli smo ERSTE mini rukometnu ligu od Poreča do Dubrovnika, imamo kamp u kojem i osobno financiramo dolazak djece slabijeg imovinskog stanja. Radimo sa žarom i vjerujemo da zajednica cijeni sve ove naše poduhvate'', ispričao je Petar Metličić.

Njegov najdraži suigrač Ivano Balić također je duboku ušao u cijelu priču, završava trenersku školu i nadzire rad i napredak klupskih aktivnosti.

''Osjećamo se dobro u ambijentu koji je usmjeren na rad s djecom. Svi smo bivši suigrači i znamo dobro ono što radimo, a radimo za napredak i učenje najmlađih od kojih sve i započinje. Vjerujemo u sve što smo pokrenuli , a dokaz da smo na dobrom putu je i ovaj Kamp te upiti za brojne aktivnosti koje naš klub obavlja 365 dana u godini'', kazao je Ivano Balić.

U klubu s Gripa djecu podučavaju Ivano Balić, Petar Metličić, Dalibor Anušić, Ljubo Vukić i Venio Losert, a uskoro, vjerujemo, i Drago Vuković. Kad se zbroje medalje i pojedinačne nagrade, projekti koji su iza njih, priča o njihovoj Akademiji u Hrvatskoj, a vjerujemo i u Europi, nema konkurenciju.

Od jeseni kreću upisi u natjecanje mini lige, prijave za dva kampa, ljetni i zimski, natjecanja u hrvatskim ligama. I sve to pod budnim okom hrvatskih legendi, koje svoj mir na kraju igračkih karijera pronalaze u sportu koji ih je i učinio velikima.
 

Pročitajte više