Bayern i Borussia Dortmund rivalstvo sele na rukometne terene?

Foto: Screenshot; Youtube

OKO 13 milijuna Nijemaca bilo je prikovano za televizore tijekom finala Europskog prvenstva u rukometu. Njemačka je kao najmlađa reprezentacija na turniru u konačnici osvojila naslov prvaka Europe, svladavši Španjolce u borbi za zlato, a osvojena titula udahnula je novi život rukometu u ekonomski najjačoj europskoj zemlji.

Konkretno, nogometni velikani Bayern i Borussia Dortmund potiho razmišljaju o osnivanju profesionalnih rukometnih klubova.

"Razgovarao sam s predstavnicima Bayerna i Borussije Dortmund, njihovim ljudima iz marketinga, oni su pokazali želju, ali daleko je to od kakvih konkretnih dogovora", poručio je predsjednik rukometne Bundeslige Uwe Schwenker.

Njemački Welt piše kako je bivši rukometaš Stefan Kretzschmar u svojoj kolumni prošle godine otkrio kako je na tu temu pričao i s bivšim predsjednikom Bayerna Ulijem Hoenessom. Bayern, doduše, ima rukometnu momčad, ali riječ je o amaterskoj ekipi. Najveći problem koji predstavlja Borussiji i Bayernu jest činjenica da bi svoju rukometnu avanturu trebali početi od treće lige.

 

Pročitajte više