Dinamo u Ligi prvaka

Dinamo bi plasmanom u Ligu prvaka zaradio najmanje 25 milijuna eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

DINAMO večeras od 21 sat kreće u borbu za plasman u grupnu fazu Lige prvaka. Suparnik hrvatskog prvaka u play-offu je norveški Rosenborg. 

Ako Dinamo prođe u Ligu prvaka, neće zaraditi samo 15 milijuna eura, koliko donosi plasman u grupnu fazu, već desetak milijuna eura više.

UEFA od prošle godine dijeli više od 500 milijuna eura klubovima koji se plasiraju u Ligu prvaka na osnovu njihovog uspjeha u posljednjih deset godina. 

Klub s najmanjim koeficijentom dobije 1,1 milijun eura, a najbolji čak 32 puta više. To znači da će Lille, trenutno najslabiji po koeficijentu, na već sigurnih 15,25 milijuna eura dobiti još 1,1 milijun eura. 

Dinamo trenutno ima sedmi najslabiji koeficijent i može napredovati za jedno mjesto ako ispadne Olympiacos pa će, ako se plasira u grupnu fazu, dobiti 7,7 milijuna eura ili 8,8 milijuna eura. To znači da bi Dinamova zarada samo od plasmana u Ligu prvaka bila 23 milijuna eura ili 24,1, ovisno o Olympiacosu. 

Na Maksimir bi mogao stići još milijun-dva od marketinškog kolača uz potencijalnu zaradu za osvajanje bodova u grupnoj fazi gdje svaki bod vrijedi 0,9 milijuna eura. 

Pročitajte više