HNL SLAB? Hrvatski klubovi srušili prvaka Slovenije, osvajača rumunjskog Kupa i trećeplasiranu momčad Ukrajine

Foto: GNK Dinamo

MOŽDA HNL i nije najjača liga u Europi, ali očito nije ni jedna od najslabijih. Da je to tako pokazali su hrvatski klubovi koji su u subotu imali stopostotni učinak. Pet utakmica, pet pobjeda, a kad pri tome kažemo da su padali prvak Slovenije, osvajač Kupa Rumunjske i trećeplasirana momčad jake Ukrajinske lige, onda ovi rezultati dobivaju dodatno na težini.
 
Dinamo je imao najlakši posao i opravdao je ulogu velikog favorita protiv novog slovenskog drugoligaša Mure. Modri su razbili Slovence s 4:0, a da su bili malo ambiciozniji u nastavku susreta moglo je biti i više golova u mreži slabašnih Slovenaca.
 

Nogometaši Istre napokon su stigli do prve pobjede na pripremama, s 2:0 su pobijedili treću momčad Ukrajine Zoriju. Puljani su pobjedu osigurali u prvih 15 minuta kad su zabili Gržan i Prelčec.
 
Slaven Belupo ostvario je treću pobjedu u trećoj pripremnoj utakmici. Nakon mađarskog Ferencvarosa i slovenske Gorice, i ovaj put Farmaceuti su slavili rezultatom 1:0, a svladali su pobjednika Kupa Rumunjske, momčad Voluntarija.
 
Strijelac pobjedničkog pogotka bio je krilni napadač Vice Kendeš, koji je na početku priprema stigao iz Hrvatskog dragovoljca.
 
Najveće iznenađenje napravila je momčad iz Zaprešića. Inter je s 2:1 bio bolji od prvaka Slovenije Maribora. Zaprešićani su poveli već u 3. minuti preko Čirjaka. Na 2:0 je povisio Mazalović u 59., da bi poraz viola ublažio Tavares u 83. minuti.
 
Fantastičan dan hrvatskih klubova zaključila je Lokomotiva protiv slovenskog drugoligaša Brežica s 1:0, a jedini strijelac bio je Lovro Majer.
 

Pročitajte više