Ivana Brkljačić: Napuštam atletiku

"MNOGI su mi priređivali šokove, te su se veselili mom porazu. Dok se Hrvatski atletski savez ne postavi kao autoritet i dok ne riješi situaciju mene više nećete gledati u ovom sportu!", riječi su uplakane Ivane Brkljačić.

Ivana Brkljačić, najbolja hrvatska bacačica kladiva, u telefonskom razgovoru s novinarom Sportskih novosti nije željela precizirati o kome ili čemu se radi, bojeći se moguće tužbe.

Izjavila je da nema opipljivih dokaza, te zato ne želi ništa govoriti za novinare, iako ima dovoljno materijala.

Naglasila je da "u našoj atletici vladaju licemjernost i nepoštenje, te da rezultati nisu nikakvo mjerilo, već neke druge stvari".

Sportske novosti pišu kako su mogući razlog sve bolji rezultati Sanje Gavrilović koja se približila najboljim Ivaninim rezultatima, a na mlađem seniorskom prvenstvu u Bydgoszczu se plasirala i ispred Ivane Brkljačić. No, Ivana tvrdi kako razlog lošeg rezultata nije fizičke već psihičke naravi.

Prošle godine Ivana Brkljačić trebala se pridružiti Sanji Gavrilović u ASK, no Ivana je odlučila otići u Ameriku. Što se dogodilo između Gavrilović i Brkljačić, te tko je krivac za svađu između splitskog atletskog kluba i Mladosti u javnosti se ne zna.

Ivana Brkljačić rođena je u Villingenu-Schwenningenu u Njemačkoj 25. siječnja 1983. godine. S atletikom se počinje baviti kao 12-godišnjakinja.

S dosta uspjeha je nastupala na svjetskim i europskim prvenstvima (Svjetsko atletsko juniorsko prvenstvo u Poljskoj u Bydgoszczu - bronca, Europsko juniorsko prvenstvo u Rigi - 5. mjesto, Olimpijske igre u Sydneyju - 11. mjesto, Svjetsko atletsko juniorsko prvenstvu u Čileu - zlato, Europsko prvenstvo - zlato, Svjetsko prvenstvo u Kanadi - 8. mjesto.)

Pročitajte više