Jedan od najvećih talenata u povijesti Hajduka sada je potjeran i iz drugoligaškog kluba

Foto: Guliver Image/Getty Images

SJEĆATE li se "Sinjskog dijamanta"? Ante Vukušić bio je jedan od najvećih talenata u povijesti Hajduka, ali otkako je napustio Poljud karijera mu je, kao i mnogima, u velikom padu.
 
Na početku prošle godine 25-godišnji napadač potpisao je dvogodišnji ugovor s njemačkim drugoligašem Greuther Furthom. Klub je napustio nakon malo više od godinu dana.
 
Na utakmicama nije pokazao zašto je doveden (dva gola u 22 nastupa), a na treninzima mu je, tvrde Nijemci, nedostajalo želje i borbenosti. 
 
Vukušić, koji je nadimak "Sinjski dijamant" zaradio nakon povijesnog gola Anderlechtu u Europskoj ligi, mučio se nakon odlaska iz Hajduka. Splitski klub prodao ga je za četiri milijuna eura u Pescaru 2012. godine iako se njemu nije išlo u talijansku ligu i u klub koji nije bio spreman za prvu ligu. Međutim, pristao je kako bi pomogao Hajduku kojem je novac, i tada kao i danas, bio prijeko potreban.
 

 

 
Odigrao 19 susreta i postigao samo jedan gol, dok se Pescara na kraju sezone vratila u drugu ligu. Iako je bio najskuplje pojačanje u povijesti kluba, u Pescari na njega više nisu računali pa su ga poslali na posudbu u švicarsku Lausanneu, gdje je u 26 utakmica postigao osam pogodaka. 
 
No i nakon relativno uspješne švicarske epizode, u Pescari za Vukušića nije bilo mjesta. U sezoni 2014/15. poslali su ga u belgijski Waasland za koji je odigrao 16 utakmica uz tri gola i dvije asistencije, da bi mu u ožujku 2015. godine Belgijanci pokazali izlazna vrata. 
 

 
Vukušić je gotovo osam mjeseci bio bez kluba, nudio se i Hajduku, međutim Splićanima nije bio interesantan, da bi u siječnju 2016. potpisao za Greuther Furth.
 
Igrača koji je još kao 19-godišnjak vrijedio pet milijuna eura, danas možete dobiti besplatno...
 

Pročitajte više