Liverpool uvalio pet komada, Coutinho briljirao

Foto: Getty Images/Guliver Image

U 15. KOLU engleske Premier lige Liverpool je u gostima razbio novaka u ligi Brighton & Hove Albion sa 5:1, a briljirao je Brazilac Philippe Coutinho, koji je namjestio dva pogotka, a jednog je zabio iz slobodnog udarca.

Hrvatski stoper Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool. Za "Redse" su još zabili Emre Can (30), dva puta Roberto Firmino (31, 48), dok je peti pogodak bio autogol Lewisa Dunka (89).

 

 
Vlašić na klupi u pobjedi Evertona

Nakon što su sredinom tjedna dobili West Ham (4:0), nogometaši Evertona svladali su u subotu Huddersfield sa 2:0 golovima Sigurdssona (47) i Dominica Calvert-Lewina (73), te su iz opasne zone došli na sredinu prvenstvene ljestvice. Nažalost, Nikola Vlašić ostao je na klupi za pričuve Evertona.

Leicester je upisao drugu pobjedu zaredom na svom terenu, s 1:0 je pobijedio Burnley golom Grayja iz 6. minute. Time su "Lisice" s 20 bodova skočile na deveto mjesto dok je Burnley i dalje visoko, izjednačen s Tottenhamom na sedmom mjestu.

Tottenham opet kiksao

Tottenham je sa igračem manje u gostima kod Watforda odigrao 1:1. Kabasele je u 13. minuti zabio za vodstvo Watforda, a u 25. je izjednačio Son. Spursima je u 52. minuti isključen stoper Davinson Sanchez. Tottenham već četiri utakmice nije pobijedio.
 

 
Aktualni prvak Chelsea svladao je na svom Stanford Bridgeu Newcastle sa 3:1, a dvostruki strijelac za pobjednike bio je belgijski reprezentativac Eden Hazard. Gosti su razveselili svoje navijače u 12. minuti, kad je Gayle zatresao mrežu domaće momčadi. Međutim, Newcastle nije dugo zadržao vodstvo. Već u 21. minuti Eden Hazard je postigao prvi od svoja dva pogotka. U 33. minuti Španjolac Alvaro Morata doveo je Chelsea u vodstvo. Pobjedu momčadi Antonija Contea potvrdio je Hazard u 74. minuti precizno izvedenim kaznenim udarcem.

 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više