VALENCIA - REAL 1:3

Modrić opet očarao Španjolce: "Elegancija i mudrost. Nedodirljiv je"

Foto: Getty Images/Guliver Image

REAL MADRID je sinoć u Jeddahu pobijedio Valenciju 3:1 u polufinalu španjolskog Superkupa i u finalu će u nedjelju igrati s pobjednikom susreta Atletico - Barcelona.

Real je odigrao sjajnu utakmicu, a opet je briljirao Luka Modrić koji je zabio prekrasan gol za 3:0 te je uz Isca proglašen najboljim Realovim igračem. Modrić je primio loptu u šesnaestercu Valencije, "biciklom" izbacio čuvara i onda vanjskim dijelom kopačke pogodio sami kut. Svi španjolski listovi nahvalili su hrvatskog reprezentativca, a AS ga je stavio na naslovnicu uz naslov "Simfonija u Arabiji".

Modrić je u tom listu dobio tri zvjezdice, koliko su dobili i Isco i Valverde, a gotovo u svakom od nekoliko tekstova objavljenih o utakmici proglašen je najboljim igračem.

"Zlatnu loptu je dobio zbog ovakvih poteza i partija. Njegov gol je bio briljantan, a proučavat će ga i znanstvenici. Ima 34 godine, a igra kao u najboljim danima. Kad je u ovakvoj formi, Modrić je nedodirljiv. Zidane je izmislio sustav s pet veznih igrača kako bi svi mogli igrati i to se pokazalo kao fantastičan potez. Liverpool je najdominantnija momčad u Europi, ali Real igra najljepši nogomet, a za to je jedan od krivaca i Modrić", stoji u komentaru utakmice.

Modrić je ove sezone zabio pet golova uz pet asistencija što mu je najbolji učinak od 2012. godine kad je u cijeloj sezoni imao te brojke. 

"Treći gol sumirao je njegovu fantastičnu igru; mudrost, strpljenje i elegancija. Ima još samo četiri mjeseca ugovora, a igra kao da je tek došao", stoji u drugom tekstu.

Real je nedavno demantirao da Modriću istječe ugovor na ljeto, ali čini se da je to sve realnija opcija. Osvajača Zlatne lopte iz 2018. godine želi američki D.C. United koji je navodno već stupio u pregovore.

 

Pročitajte više