Modrićev deja vu: Nakon biznismena Mamića na putu do sreće stoji mu "njegov dobar prijatelj Levy"

ENGLESKI mediji u šoku prenose iskrenu, jasnu i smjelu izjavu Luke Modrića da ga je predsjednik Tottenhama Daniel Levy uvrijedio i prevario zanemarivši obećanje koje mu je dao. No, Modrić je na to već navikao...

"Odluka kluba je da ostajem do zime, ali nadam se da ću otići već na ljeto. Bio sam siguran da ću otići, iznenadila me odluka kluba", bile su riječi razočaranog Luke Modrića, ali ne pred engleskim novinarima. Bilo je to daleke zime 2008. godine kada mu je Zdravko Mamić, prosvijetljen "božjom providnošću", otkrio kako ga ne pušta iz Dinama unatoč brojnim ponudama, među kojima je najzvučnija bila ona londonskog Chelseaja.

Modrić posljednjih tjedana proživljava pravi deja vu. Umjesto Mamića, na putu do sreće i ostvarenja snova ovaj put mu stoji Daniel Levy koji novac voli gotovo jednako kao Dinamov izvršni predsjednik, a čini se kako je tijekom brojnih susreta s Mamićem naučio i pokoji poslovni trik...

Dinamo i Tottenham nude Luki sve bogatstvo svijeta, ali njega zanima nogomet

"Luka ima obavezu da sa svojim suigračima uvede Dinamo u europsko proljeće, baš kao što Ivo Sanader ima obavezu da nas uvede u Europsku uniju", govorio je između ostalog tada Mamić navodeći kako je primio brojne ponude s "Otoka" koje nisu bile manje od 50 milijuna eura. "Da slučajno za Luku dođe ponuda od 100 milijuna eura, ja ispisnicu neću potpisati", bila je samo još jedna u nizu Mamićevih obmana.

"Već sutra dat ćemo tiskati 1000 dresova s njegovim prezimenom, koje će on potpisivati navijačima. Osnovat ćemo fan club Luke Modrića, dobit će svog privatnog fizioterapeuta, dat ćemo sve od sebe da bude sretan", nabrajao je Mamić sve kako bi nesretnog, zbunjenog, šokiranog Modrića privolio na ostanak. Nudio mu je i novi ugovor prema kojem bi za godinu dana zaradio i 2-3 milijuna eura, no Luka je odbio jer "bi mu bilo neugodno zarađivati toliki novac".



Po istom receptu, Levy je prošlog ljeta sletio u Dubrovnik u jeku još jedne sezone lova na "hrvatskog Cruyffa" kada su u redu stajali Manchester City i opet Chelsea. Levy je Modriću ponudio "đentlmenski" dogovor - novi šestogodišnji ugovor za 40.000 funti tjedne plaće kako bi vodio Spurse u povijesnoj sezoni u Ligi prvaka. No, kao ni u Dinamu, Modriću je sportski aspekt bio značajniji od financijskog. Britanski Židov, koji je na čelu Tottenhama od 2001., obećao mu je tada kako će ga pustiti u slučaju bogate ponude velikog kluba.

"Nema i nikad nije bilo sporazuma o tome što bi se trebalo dogoditi dođe li ponuda za Modrića. Luki je zapravo rečeno da pitanje njegova ostanka ili odlaska nije samo na njemu, već i na klubu", navodi Mirror izjavu neimenovanoga klupskog dužnosnika.

Isti dnevnik navodi da su u klubu pobjesnili nakon Modrićeva iskaza. Slično piše i The Sun, koji tvrdi da Harry Redknapp, inače kolumnist tog dnevnika, nije mogao očima vjerovati kad je čitao što je Modrić izjavio, dok je predsjednik Levy odbio komentirati iskaz.

Chelsea i Dinamo pregovaraju već četiri godine

O nastaloj krizi odnosa između hrvatskog nogometaša i njegova kluba također piše i Skysports.com.

"Tottenham nema niti je ikad imao sporazum u bilo kakvoj formi koji bi Modriću dopustio odlazak u slučaju ponude, sigurni su u klubu", navodi Skysports.com, koji također naslućuje da je sada vrlo izgledno da će Chelsea poslati bolju ponudu od prvotne teške 22 milijuna funti jer Andre Villas-Boas treba Modrića za željeni redizajn veznog reda svoje momčadi.

Kolika je uloga Mamića u cijeloj priči oko Chelseaja? Je li "maksimirski šerif" okrenuo leđa "dobrom prijatelju Levyju" u situaciji kada bi postotak od bogatog Modrićevog transfera u Chelsea mogao barem vratiti Mamiću dio uloženog u raskošne pripreme za novu sezonu. Poznato je, kako hrvatskim tako i engleskim medijima, da Modrićeve poslove rješava Mario Mamić, a iako ugovor koji je Dinamo sklopio s Tottenhamom obični smrtnici nikada neće vidjeti, svakome je jasno da Mamići znaju sklapati poslove te bi od sljedećeg Modrićevog transfera Dinamu bi mogao pripasti značajan komadić. Carlo Ancelotti, s kojime je Mamić prije nekoliko mjeseci ručao, više ne stoluje na Stamford Bridgeu, ali ne treba zaboraviti da s Chelseajem oko Modrića pregovara već četiri godine.

Pročitajte više