Lionel Messi

Ovo su rekordi koje lovi Messi, jedan drži njegov najveći rival

Foto: Guliver Image/Getty Images

SEZONA u Španjolskoj će se vjerojatno nastaviti pa će Lionel Messi dobiti priliku srušiti još nekoliko rekorda.

Argentinski nogometaš može postati igrač s najviše titula najboljeg strijelca španjolskog prvenstva. Barcelonin najbolji igrač ove sezone zabio je 19 golova u Primeri, pet više od prvog pratitelja Karima Benzeme. Ako do kraja prvenstva sačuva prednost, osvojit će sedmu titulu najboljeg strijelca, jednu više nego što ima Telmo Zarra. Protekle tri sezone Messi je bio najbolji strijelac te bi s četvrtom titulom u nizu izjednačio uspjeh Di Stefana (1956., 1957., 1958. i 1959.) i Sancheza (1985., 1986., 1987. i 1988.). 

Lov na Peleove rekorde

Messi može ove sezone srušiti i veliki Peleov rekord po broju golova za jedan klub. Legendarni Brazilac zabio je za Santos 643 gola prije nego što je otišao u američki Cosmos, a Messi je na 627 golova za Barcelonu. Do kraja sezone Argentinac ima 11 ligaških utakmica i najmanje jednu u Ligi prvaka, u kojoj Barcelona u osmini finala igra uzvrat protiv Napolija.

Pele je i rekorder po broju golova u službenim utakmicama (757 - 643 za Santos, 37 za Cosmos i 77 za Brazil), a Messi je na 697 pogodaka. Argentinac lovi i rekord koji Pele drži kao najbolji strijelac južnoameričkih reprezentacija, Messi je za Argentinu zabio 70 golova. 

Messi će pokušati dostići i rekord svog najvećeg rivala Cristiana Ronalda, napadača Juventusa koji je u Ligi prvaka zabio 128 golova, 14 više od nogometaša Barcelone.

Pročitajte više