NBA LIGA

Pau Gasol u 19. NBA sezonu kreće u novom klubu uz hrvatskog suigrača

Foto: Getty Images / Guliver Image

IAKO mu je već 39 godina, legendarni španjolski centar Pau Gasol nastavlja NBA karijeru.

Bivši svjetski i trostruki europski prvak, vlasnik triju olimpijskih medalja i dvaju NBA prstena, potpisao je jednogodišnji ugovor s Portland Trail Blazersima. 

Jedan je od samo četiri igrača u NBA povijesti s više od 20.000 poena, 11.000 skokova, 3500 asistencija i 1500 blokada, uz Kareema Abdul-Jabbara, Tima Duncana i Kevina Garnetta.

Gasolu će iduća sezona biti 19. u NBA karijeri, u kojoj je igrao za Memphis, LA Lakerse (s kojima je osvojio dva naslova), Chicago, San Antonio i Milwaukee. Prošle sezone raskinuo je ugovor sa Spursima i potpisao za Buckse, ali za njih je odigrao samo tri utakmice prije operacije lijevog stopala.

Sezonu je završio sa skromnim prosjecima od 3,9 koševa i 4,6 skokova, ali od njega se više ni ne očekuje da bude zvijezda, nego mentor mladima i osigurač u slučaju ozljeda. Baš zbog potonjeg razloga Blazersi su ga doveli kako bi olakšao razdoblje oporavka prvog centra Jusufa Nurkića.

Osim bivšeg igrača Cedevite i Zadra, Gasol će za suigrača u Portlandu imati i našeg povremenog reprezentativca Marija Hezonju, koji je također s Blazersima potpisao jednogodišnji ugovor.

Pročitajte više