Prava Danska se vratila i rutinski pobijedila Wales u Ligi nacija

Foto: EPA

DANSKA - WALES 2:0 u Ligi nacija. Oba gola postigao je Christian Eriksen. Prvi u 32. minuti i drugi iz penala u 63. minuti. 

Za razliku od prijateljskog susreta prije četiri dana, kada su Dance u porazu kod Slovačke (0:3) zbog žestokog sukoba oko komercijalnih prava između saveza i reprezentativaca predstavljali nogometaši iz treće i četvrte lige te igrači futsala, na prvom nastupu te selekcije u novom UEFA-inom natjecanju, Ligi nacija, za domaćina je u Aarhusu igrala najjača nacionalna momčad.

Predvodio ju je najbolji igrač Christian Eriksen, koji je prvi gol postigao s 15 metara od gola iskosa s desne strane, nakon što ga je s boka odlično poslužio Dalsgaard. 

Drugi gol Eriksen je postigao iz jedanaesterca dosuđenog nakon što je 17-godišnji velški ofenzivac Ampadu u kaznenom prostoru rukom zaustavio Fischerov ubačaj.

Danci su tako iskoristili povratak najboljih nogometaša nakon primirja u spomenutom sukobu, ali i to što je Wales samo tri dana prije ovog meča igrao u najjačem sastavu također u Ligi nacija protiv Irske i pobijedio 4:1.

Danski stoper Kjaer sjajno je isključio najboljeg Velšanina Balea, pa su domaćini rutinski pobijedili.

Do povratka najboljih nogometaša u reprezentaciju Danske došlo je nakon što je UEFA zaprijetila Danskoj izbacivanjem iz Lige nacija i iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, ako se protiv Walesa pojavi u sastavu kao što je bio onaj protiv Slovačke. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više