Rijeka u derbiju susjeda učvrstila vrh: Tomasov sredio Istru

Foto: Hina

RIJEKA je na Rujevici svladala Istru 1:0 u 18. kolu Prve HNL.

Raspoloženi Tomasov nezaustavljiv za goste

Kekova momčad je izašla na teren odlučna da uz bučnu podršku s tribina dođe do pobjede vrijedne sigurnog ostanka na prvom mjesto i u narednom tjednu.
 
Vidjelo se da je Tomasov raspoložen za igru, a već u 18. minuti baš je on zabio za vodstvo domaćina. Primio je loptu na vrhu kaznenog prostora iskosa, napravio par koraka i prizemno pogodio suprotni kut za 1:0.
 
Do kraja poluvremena većina prijetnji Rijeke dolazila je baš od Tomasova, pokušavao je dosta toga i Sharbini, a strijelac prvog gola je pred odlazak na predah pogodio i vratnicu, i ovaj put udarcem s vrha šesnaesterca.
 
Istra bez snage da se vrati u susret
 
U drugom dijelu nešto je opasnija bila i Istra, ali bez izrazitih prilika, dok onih nekoliko svojih za povećanje vodstva nije iskoristila niti Rijeka pa je ostalo 1:0.
 
Rijeka je tako zadržala prvo mjesto na ljestvici sa 38 bodova, Hajduk je sada drugi sa 35, dok je Dinamo, koji će svoj susret 18. kola igrati u nedjelju protiv Lokomotive, pao na treće mjesto sa 33 boda.
 
Istra 1961 je sedma sa 19 bodova, jednim manje od šestog Intera, a dva više od osmog Slavena Belupa, dok je Zagreb uvjerljivo posljednji sa samo 8 bodova, šest manje od pretposljednjeg Osijeka.
 
Prva HNL, 18. kolo:

Petak:
 
Inter - Osijek                 0-0
Split - Slaven Belupo    2-0 (Pešić 15, Bagarić 37)
 
Subota:
 
Zagreb - Hajduk           0-2 (Tudor 17, Bencun 89)
Rijeka - Istra 1961        1-0 (Tomasov 18)
 
Nedjelja:
 
Dinamo - Lokomotiva  (15 sati)
 

Pročitajte više