Seedorf: Modrić konstantno inteligentno igra, zasluženo je najbolji na svijetu

Foto: EPA-EFE

CLARENCE SEEDORF jedan je od najboljih veznjaka svih vremena. Nizozemac je najslavnije dane u karijeri proveo u Ajaxu, Real Madridu i Milanu, a danas je izbornik Kameruna.

U intervju za Marcu govorio je o Ajaxu i Real Madridu koji će se susresti u osmini finala Lige prvaka.

"Ajax vjeruje da može izbaciti Reala jer je Real zadnje tri godine osvajao Ligu prvaka pa se smatra da će im nedostajati motivacije. Sve je moguće, bit će to teški dvoboji, ali ja uvijek mislim da Real može ponovno osvojiti ovo natjecanje."

Realov Luka Modrić proglašen je za najboljeg nogometaša svijeta 2018., a Seedorf, kao bivši veznjak, upitan je da usporedi svoja vremena s današnjim.

"Nisam imao tu sreću ili privilegiju osvojiti takvu individualnu nagradu, no Modrić se dokazao iznimno važan igrač u svojim momčadima na domaćem i međunarodnom planu. Konstantno inteligentno igra, no besmisleno je uspoređivati to s prijašnjim erama nogometa. To je bio drugačiji nogomet s različitim igračima. Modrić je zaslužio nagradu i čestitam mu, nadam se da će i dalje ostvarivati druge velike stvari u svojoj karijeri."

Osim Reala, ima još neke favorite za Ligu prvaka.

"Liverpool, iako u grupi nisu briljirali. Juventus također može doći do finala, ali tu je duga lista momčadi koje mogu daleko. Atletico Madrid, PSG, Bayern, Barcelona i Manchester City... Svi oni mogu otići do kraja", smatra Seedorf.

Pročitajte više