HNL

Simon Rožman: Moramo naučiti probijati one koji se zatvaraju i ne dopuštati kontre

Foto: screenshot YouTube / HNK Rijeka

RIJEKA u srijedu od 17:05 u 19. kolu HNL-a dočekuje Šibenik, koji je ove sezone već u gostima svladao Hajduk i Dinamo.

Rijeka u 2021. igra toplo-hladno, u ritmu pobjeda-poraz. Posljednju je utakmicu izgubila u nedjelju kod kuće od Gorice (2:0).

"Uvijek je najbolji lijek za poraz nova pobjeda. Čeka nas jako teška utakmica, Šibenik je jako dobro krenuo u prvenstvo, ima dvije uzastopne pobjede, jako organiziranu, iskusnu i kompetitivnu ekipu", rekao je trener Rijeke Simon Rožman.

Objasnio je što nije valjalo protiv Gorice.

"Kad smo analizirali utakmicu, mislim da smo u dosta segmenata bili jako dobri, moramo ih ponoviti. Ali organizacija mora biti na višoj razini, pogotovo kod centaršuteva kad smo imali loše situacije u samoj poziciji na terenu, tako da ima još mana. Jako sam optimističan jer je sutra već nova utakmica pa imamo mogućnost da sve što smo pogrešno radili ispravimo. Nadamo se pobjedi i tri boda bi bila dobar poticaj za dalje."

Šibenik je u posljednja dva kola u Zagrebu razbio Lokomotivu 4:0 pa šokirao Dinamo 2:1.

"Jako su organizirana ekipa, dobro posloženi, imaju dobru tranziciju, sa Sahitijem, Ampemom i Jurićem imaju kvalitetu naprijed, a iza iskustvo. Tu su još i prekidi, imaju puno dobrih stvari, ali mi najviše razmišljamo o sebi, kako probijati ekipe koje dođu zatvorene na Rujevicu, a ne dozvoliti kontranapade. Malo nam fali bolja pozicija na terenu i možda koja bolja odluka u završnici. Sve je to proces, mislim da smo na dobrom putu", smatra Rožman.

Nije otkrivao sastav, ali je rekao da se u momčadi osjećaju posljedice napornog ritma i manjka treninga.

"Samo igramo utakmice uz regeneraciju, negdje se to vidi, nije sve idealno, ali odabrat ćemo momke koji su najspremniji, u datom momentu u najboljoj formi", najavio je za kraj razgovora.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više