Sinovčić: Ako u HNS-u sjede muškarci na Mamićeve navode moraju reagirati

BIVŠI nogometni sudac i vanjski suradnik Zadra Reno Sinovčić komentirao je Mamićeve optužbe i istragu USKOK-a oko namještanja utakmica u Prvoj HNL. Kazao je kako "USKOK neće učiniti ništa konkretno, jer tu i nema ničeg konkretnog".

Naime, Sinovčić tvrdi kako u hrvatskom nogometnu nema namještanja rezultata, te da je jedino on stradao zbog nedokazanih priča.

"“Zbog banalne stvari iz moga privatnoga života, optužbe od koje sam pravomoćno oslobođen, skinuli su me s prvoligaške liste iako sam četiri godine bio najbolje ocijenjeni sudac. To se dogodilo u doba vladavine Vlatka Markovića, pa me čudi što predsjednik HNS-a nije zauzeo stav ako postoji osnovana sumnja da je netko nekoga kupio." - kazao je Sinovčić u razgovoru za Novi list , te dodao kako Markovića uopće ne zanima hrvatska liga, već samo reprezentacija.

"Mislim da savez mora tražiti Mamićevo očitovanje: ili neka dokaže šporke rabote ili neka se ispriča nogometnim djelatnicima zbog nastaloga cirkusa. Ako u HNS-u sjede muškarci, moraju reagirati." - komentirao je Sinovčić koji se osvrnuo i na navodno namještanje utakmica Zadar – Marsonia, te Zadar – Hajduk.

Kazao je kako svi mogu pogledati snimke tih utakmica i ako pronađu bilo što sumnjivo neka kažu. Tvrdi kako su to “priče za malu djecu”.

Zaključio je kako su hrvatski suci pošteni, a jedini problem, po Sinovčiću, je što ih nema tko voditi.

Pročitajte više