SKV - SPORT U 21.00 SATI

Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:L

KOPRIVNICA - U sjajnom i dramatičnom dvoboju rukometašice Podravka Vegete pobijedile su u Koprivnici Lokomotivu 31:30 i tako izborile treći, odlučujući susret finala doigravanja prvenstva Hrvatske. Odlučujući pogodak za pobjedu Podravke postigla je Adrijana Budimir iz slobodnog udarca, kada je vrijeme utakmice već isteklo. Gošće su loše postavile zid i Budimir je sjajnim udarcem osigurala pobjedu domaćim igračicama i treći susret koji je na rasporedu u nedjelju u 20.00 sati, ponovo u Koprivnici. Najefikasnija igračica utakmice bila je Arslanagić sa 11 pogodaka, Pasičnik je dodala 6, a Nikica Pušić 4. U redovima Podravke Budimir je postigla osam, a Gilca sedam pogodaka.

ZAGREB - U prvom dvoboju 14. kola košarkaške Ožujsko Lige za prvaka Cibona VIP je bez većih problema porazila Triglav osiguranje 97:85. Najefikasniji u redovima Cibone VIP bili su Mamić (20) i Sesara (19). Bila je to 13. pobjeda "Vukova" uz jedan poraz. Ovom pobjedom Cibona je osigurala prvu poziciju uoči početka doigravanja.

TRST - Ukrajinac Sergej Gončar pobjednik je 13. etape biciklističke utrke Giro d'Italia, dok su hrvatski biciklisti Vladimir Miholjević i Radoslav Rogina zauzeli 50. i 147. mjesto. Biciklist momčadi De Nardi je 52 kilometra dugačak kronometar oko Trsta prošao za jedan sat, šest minuta i 45 sekundi. Drugi je ciljem sa 18 sekundi zaostatka prošao Australac Bradley McGee, dok je treći bio Ukrajinac Jaroslav Popovič (+34). Miholjević je za pobjednikom kasnio 4:18 minute, a Rogina je kasnio skoro deset minuta (9:36). U ukupnom poretku vodi Popovič ispred Gončara (+3) i McGeea (1.02). Miholjević je na 25. mjestu (+8:57), dok je Rogina na 66. mjestu (42:16).

MARIBOR - Hrvatska ženska seniorska reprezentacija porazom je otvorila nastup u kvalifikacijama za ulazak u najjaču skupinu europske odbojke. U dvoboju prvog kola skupine 3, B europske lige, hrvatske odbojkašice su izgubile u Mariboru od Slovenije 0:3 (24, 16, 23). Odabranice izbornika Jelića pokazale su vrlo lošu igru i premda Slovenke u svom sastavu nemaju neka zvučna imena velikim zalaganjem glatko su porazile hrvatsku vrstu. U drugom kolu Hrvatska dočekuje Švedsku (5. lipnja), a potom gostuje 12. lipnja u Moldaviji, te 20. lipnja u Grčkoj. U svibnju iduće godine kreću uzvrati.

GLASGOW - Nogometaši škotskog Celtica zaključili su sezonu osvojivši dvostruku krunu. Nakon trijumfa u prvenstvu Celtic je u finalu nacionalnog Kupa pobijedio Dunfermline Athletic 3:1. U dvoboju odigranom u Glasgowu pred 50.000 gledatelja pogotke za Celtic postigli su Henrik Larsson (58, 71) i Stilian Petrov (84), dok je strijelac za Dunfermline bio Andius Skerla (40). Larsson je s dva nova pogotka učvrstio svoju treću poziciju na ljestvici najboljih klupskih strijelaca. Reprezentativac Švedske je u 315 nastupa postigao 242 pogotka za Celtic. Više od njega postigli su tek Jimmy McGrory (470) i Bobby Lennox (273).

DUESSELDORF - U posljednjem susretu finala Svjetskog kupa u Duesseldorfu tenisači Australije su ublažili poraz od Čilea. Australski par Wayne Arthurs i Paul Hanley pobijedili su Adriana Garciu i Nicolasa Massua 6:4, 6:4 i tako osvojili jedan, utješan bod. Čileanci su pobjedama u singlovima - Fernando Gonzalez je bio bolji od Lleytona Hewittaa, Nicolas Massu od Marka Philippoussisa, osigurali obranu naslova pobjednika. Posljednji kojima je to uspjelo bili su Amerikanci 1984 i 1985. godine. Za pobjedu reprezentacija Čilea osvojila je 420.000 eura, dok su Australci za plasman u finale dobili 270.000

eura.

CARDIFF - U finalu 123. izdanja engleskog nogometnog FA Kupa Manchester United je pred 71.350 gledatelja na Millennium stadionu u Cardiffu pobijedio Millwall 3:0 (1:0). Ovom pobjedom "Crveni vragovi" su dohvatili svoj 11. FA Kup, a menadžer Alex Ferguson peti, čime je postao uvjerljivo najuspješniji trener u ovom natjecanju. Strijelci za ManU bili su Portugalac Ronaldo (44), te Nizozemac Ruud van Nistelrooy (65-11m, 80). Igračima Milwalla ostaje utjeha kako su samim plasmanom u finale Kupa ostvarili najveći uspjeh u 109 godina dugoj povijesti ovog kluba iz južnog Londona.

ST POLTEN - U finalnom dvoboju ATP teniskog turnira u St Poltenu Talijan Filippo Volandri je pobijedio Belgijanca Xaviera Malissea 6:1, 6:4. Pobjedom u Austriji talijanski tenisač je osvojio svoj prvi ATP naslov. Dosadašnji najbolji rezultat ostvario je prošle godine u Umagu, gdje je izgubio u finalu od Španjolca Carlosa Moye.

CASABLANCA - Španjolac Santiago Ventura pobjednik je Grand Prix Hassan II ATP teniskog turnira, što se za nagradni fond od 447.000 dolara igrao u Casablanci. Ventura je u finalnom dvoboju pobijedio Slovaka Dominika Hrbatya 6:3, 1:6, 6:4. Mladi Španjolac se do svog prvog ATP naslova probio kroz kvalifikacije.

STRASBOURG - U finalu WTA teniskog turnira u Strasbourgu Luksemburžanka Claudine Schaul je pobijedila prvu nositeljicu Amerikanku Lindsay Davenport 2:6, 6:0, 6:3.

MONTE CARLO - Talijanski vozač Jarno Trulli u Renaultu starta će kao prvi na sutrašnjoj Velikoj nagradi Monaca, šeste utrke Svjetskog prvenstva formule 1. Trulli je zabilježio najbrže vrijeme u kvalifikacijama, a društvo će mu u prvom redu praviti Britanac Jenson Button u BAR-Hondi. Treći je bio Španjolac Fernando Alonso (Renault), a četvrti svjetski prvak i vodeći u ukupnom poretku Michael Schumacher u Ferrariu.



(Hina) xdl ydl

Pročitajte više