Spalletti: Poraz je ružan, ali nas utakmica sa Chelseajom treba ohrabriti

NOGOMETAŠI Rome su u zadnje tri utakmice upisali tri poraza. U domaćem prvenstvu su ih pobijedili Siena 1:0 i Inter 4:0, a u srijedu u Ligi prvaka i Chelsea 1:0.

Na Stamford Bridgeu je rimska momčad dugo odolijevala domaćim nogometašima, no na kraju im se ipak obila o glavu taktika po kojoj su razmišljali uglavnom o destrukciji. No, do kraja nisu izdržali, ali je njihov trener Luciano Spalletti u svemu vidio bolju budućnost.

"Svaki put kada izgubiš nije lijepo, ali utakmica u Londonu nas je mogla ohrabriti. Izgledali smo dobro, ono što smo željeli smo i čvrsto držali u rukama, ali pokopao nas je pogodak pred kraj utakmice", rekao je trener koji i dalje opasno živi na svojoj dužnosti.

Talijanski novinari su prigovarali Spallettiju da njegova momčad više nema onog šarma kojim su kupovali simpatije prošle dvije godine, no trener se nije dao navući na tanki led.

"Mislim da i dalje igramo lijepo. Mnogo je kombinatorike u našoj igri, ali morate znati činjenicu kako stalno imamo problema s ozlijeđenim igračima i u takvom ozračju nije lako igrati. Po mom mišljenju smo dobro igrali i ova utakmica daje vjeru u nastavak sezone", zaključio je Spalletti.

Roma nakon tri utakmice u Ligi prvaka ima dva poraza (Cluj i Chelsea) te jednu pobjedu (Bordeaux), dok su u Seriji A tek na 14. mjestu s već četiri poraza. Zanimljivo, ta četiri poraza je Roma prošle sezone u domaćem prvenstvu imala na kraju sezone, nakon 38 utakmica! 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više