Srna: U Osijeku je uvijek lijepo. Nema zvižduka

Foto: Hina


HRVATSKA reprezentacija u srijedu će protiv Izraela odigrati prvu prijateljsku utakmicu uoči nastupa na Euru u Francuskoj. Kapetan reprezentacije Darijo Srna raduje se nastupu u Osijeku, jer tamo, kako kaže, nema zvižduka.


"Prekrasan je osjećaj doći u Hrvatsku, a pogotovo u Slavoniju i Osijek. Ovdje je uvijek lijepa i pozitivna atmosfera, nema zvižduka, cijelo vrijeme bodri se reprezentacija, kao što bi trebalo biti svugdje", rekao je Srna.

Da ispravimo kapetana, navijači ne zvižde hrvatskoj reprezentaciji, nego ljudima u odijelima koji se zbog svojih sitnih interesa skrivaju iza reprezentacije i saveza. No, o tom - potom. Vratimo se kapetanu.

"Napokon imamo malo mira, bez povišenih tenzija natjecateljskih utakmica, makar smo došli napraviti dobar rezultat. Došli smo i napraviti dobar ugođaj unutar i oko reprezentacije te se korak po korak pripremiti za ono što nas čeka u Francuskoj", dodao je Srna, koji se planira oprostiti od reprezentacije nakon europske smotre.

 

Igrači su umorni, ali ne i za Hrvatsku

Bivši trener Lokomotive Ante Čačić, koji je postavljen za izbornika nakon što je Niko Kovač napravio otklon prema obitelji Mamić, ne želi gnjaviti igrače s treninzima i pripremama.

"Bitno je izvući pozitivan rezultat i da ne bude ozlijeđenih igrača", naglasio je Srna.

"Za reprezentaciju uvijek imamo motiva. Dio igrača iz Europe možda je i malo umoran, no imamo mladih koji mogu preuzeti teret i koji predstavljaju budućnost. Naravno, svi će zaboraviti umor kada čuju hrvatsku himnu", zaključio je kapetan.

Hrvatska će u utorak navečer odraditi posljednji trening uoči utakmice s Izraelom, koja je na rasporedu u srijedu s početkom od 18 sati.

Pročitajte više