Što se događa u Dinamu? Očajni kapetan traži transfer, Čačić ga ne pušta

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ARIJANU ADEMIJU je dosta. Dinamov kapetan ne može više gledati katastrofalnu situaciju u kojoj se klub nalazi i zatražio je transfer. Ademi je u klub došao s ponudom turskog Adanaspora koji je za njega jako zainteresiran, ali mu je novoimenovani sportski direktor Ante Čačić rekao da ne može ići.

Klub je nakon toga pokušao javno izgladiti sukob s kapetanom i ponudio mu je novi ugovor, što je objavio u još jednom u nizu sad već famoznih "priopćenja". Ademiju je poručeno da ga klub treba i da ga ne može pustiti, što je suprotno obećanju koje je kapetan dobio. Dinamo je Ademiju ranije obećao da može ići kad želi i kad dobije dobru ponudu, da bi sad promijenio priču.

Svlačionica uz Ademija

Ademija je to silno pogodilo nakon 12 i pol godina vjernosti klubu i Čačiću je otvoreno rekao da želi otići, a trener mu je pokušao objasniti da ga treba, što Ademiju više nije važno. Na njegovu stranu stala je navodno većina igrača i tako je nakon samo nekoliko mjeseci teško narušena atmosfera u svlačionici.

Kad je došao u Dinamo, Ante Čačić je uspio u vrlo kratkom roku podignuti momčad kojoj se Hajduk opasno približio u prvenstvu i odveo je do naslova prvaka. Igračima je odgovarao Čačićev smireni gard, bez panike i stresa, koji im je pomogao da sezonu privedu kraju.

U sličnom tonu krenulo se i u ovu sezonu koja je za Dinamo započela sjajno, ali Čačić očito nije uspio odvojiti svlačionicu od kaotičnih zbivanja u upravi kluba. Katastrofalna atmosfera iz hodnika Maksimira prelila se i na svlačionicu, što je dodatno pojačalo Oršićevu želju za odlaskom, a sad je nezadovoljan i legendarni kapetan.

Čačić organizirao team building

Igrači su nezadovoljni zbivanjima oko kluba, a kad to očito pogađa kapetana i lidera svlačionice, jasno je da situacija nije dobra. Kako bi malo popravio situaciju Čačić je organizirao večeru s čitavom momčadi i stručnim stožerom, a je li u tome uspio, vidjet će se u utakmicama koje dolaze.

Dinamo u subotu igra s Lokomotivom, u sljedećem kolu sa Slavenom i onda s Istrom. U te tri utakmice Ante Čačić mora osvojiti devet bodova jer će u protivnom uoči derbija s Hajdukom eventualno Splićanima dopustiti da se još dodatno približe na tablici. A onda je sve otvoreno do kraja prvenstva, što je situacija u kojoj nitko u Maksimiru nije želio biti. 

Pročitajte više