Sudac u BiH pet sati nije smio izaći sa stadiona nakon što su ga pretukli na terenu

NA JUČERAŠNJOJ utakmici 21. kola Prve lige Tuzlanskog kantona između Međiđe i Trebave (1:0) došlo je do nemilih scena. Utakmica je prekinuta u 80. minuti nakon što je brutalno pretučen glavni sudac utakmice Zamir Kurbašić iz Gradačca. Delegat Samir Džibrić iz Lakovca u zapisniku je opisao što se dogodilo nakon što je sudac Kurbašić svirao penal za goste.

Domaći vratar udario suca

Domaći golman Muhamed Haskić opsovao mu je majku, a Kurbašić mu je odmah dao crveni karton. Nakon toga je Haskić udario Kurbašića nogom, a onda je u teren utrčala osoba u prsluku. Riječ je o Muhidinu Brkiću, koji nije bio na popisu redara. On i nepoznata osoba u toj su gužvi fizički nasrnuli na suca. Brkić ga je udario šakom u trbuh, a potom nogom u lice dok je bio na zemlji. Nepoznata osoba je potom suca udarila šakom u rebra. 

Sudac nije smio sa stadiona

Kurbašić se uspio izvući iz teške situacije, no onda je morao ostati pet sati u prostorijama stadiona jer su ga ispred čekali ljutiti navijači Međiđe. SportSport je objavio snimku u kojoj sudac oko 22 sata uz veliku policijsku pratnju napušta stadion. Međiđa se nakon svega oglasila na Facebooku:

"Sport u našoj državi nikad neće izaći iz crnog blata. Danas je definitivno nogomet ugašen. Kurbašić Zamir, neka ti je na sramotu, ako uopće znaš što je to. Toliko od nas. Više nikad u ovoj jadnoj Prvoj ligi TK. Fuj."

Pročitajte više