"Tottenham je jedina momčad koja je ispraćena ovacijama nakon što je izgubila 5:0"

"NI JEDNA druga momčad u povijesti Lige prvaka nije napustila teren uz ovacije tribina nakon što je ukupno poražena 5:0. Ali, pljesak za Spurse nije bio zbog onoga što su napravili protiv moćnog Reala već zbog užitka kojeg su pružili u prvoj sezoni ovog natjecanja", piše The Sun u opisu posljednje utakmice Tottenhama u Ligi prvaka ove sezone.

Vidjelo se sinoć da je Real klasa iznad Tottenhama i vrlo vjerojatno bi prošao dalje i da Crouch nije dobio crveni na početku prve utakmice. Mourinhova momčad je nakon 4:0 u prvom susretu, slavila s 1:0 na White Hart Lineu i tako izborila dva El Classica u polufinalu Lige prvaka.

Utakmicu je presudio ne posebno snažan udarac Ronalda u 50. minuti koji je Gomes nespretno propustio u mrežu. Od naših igrača je Luka Modrić igrao 83. minute nakon čega je ušao Niko Kranjčar, dok je Vedran Ćorluka odigrao cijelu utakmicu. Strani mediji su dodijelili solidne ocjene Luki i Čarliju, dok je Niko ostao neocijenjen.

"Modrić nije mogao voditi igru kao u Premierligi"

Telegraph je Modriću dao sedmicu, a Ćorlukinu je igru ocijenio šesticom.

"Pao u kaznenom prostoru i imao užasnu nesreću što nije suđen jedanaesterac nakon nespretnog starta Alonsa. Sudjelovao u najboljim akcijama Tottenham", opisuje Telegraph Modrićevu igru dok za Ćorlukinu navodi:

"Igrao iako je imao bolan gležanj nakon utakmice s Milanom i bio je uspješan u zaustavljanju Marcela. Inteligentno koristio loptu."

Independent je obojici naših igrača dao šesticu.


"Nije mogao voditi igru kao što to radi u Premierligi, ali je svejedno imao nekoliko lijepih poteza. Mogao je izboriti jedanaesterac", navodi se za Modrića, a za Ćorlukinu igru Independent piše sljedeće:

"U prvom je poluvremenu više išao u napada zahvaljujući tome što Real nije imao lijevo krilo."

ESPN Modriću dao šesticu, a Ćorluki četvorku

Najkritičniji su bili na ESPN-u. Modrić je tamo dobio šesticu, a Ćorluka slabu četvorku.

"Čini se da je bio zatvoren u sredini i nije bio uključen u igru. Odigrao je nekoliko briljantnih poteza, ali to nije dovoljno da se naškodi Realu", stoji na stranici ESPN-a, a za Ćorluku piše da je:

"Nedostajao mu je tempo da napada obranu Reala i Marcelo i Alvaro Arbeloa su ga lako zatvarali. Uredan u obranu, ali su Spursi trebali više moći po desnoj strani."

Ronaldo igrač utakmice

Goal.com je dodijelio Modriću sedmicu, a Čarliju 6.5.

"Marljiv i kreativan, maleni Hrvat je bio u centru svih poteza Spursa", opisuje se igra Modrića, dok se za Ćorluku tvrdi sljedeće:

"Solidna partija desnog beka, zaustavio je Marcela i bio dobro povezan s Lennonom."

U Tottenhamu su na stranim medijima najbolje ocijenjeni Bale i Lennon, dok je igrač utakmice u gotovo svim izvještajima strijelac Cristiano Ronaldo.

Pročitajte više