LIGA PRVAKA

Trener PSG-a: Vjerujem Mbappeu i Neymaru, ne žalim zbog promjene sustava

Foto: EPA-EFE

BORUSSIA slavi veliku pobjedu protiv PSG-a zahvaljujući šou norveškog 19-godišnjaka koji je s dva gola srušio Francuze. PSG je uspio zabiti jedan gol pa mu je u uzvratu dovoljna teoretski i pobjeda od 2:1 za prolazak u četvrtfinale.

Možda je i zato trener Parižana Thomas Tuchel prikazao mirnoću na presici kada je pričao o porazu. PSG se odlučio na taktičku promjenu uoči utakmice u Dortmundu, iz svojih uobičajenih 4-2-2-2 prebacili su formaciju u 3-4-3 kako bi bolje zatvorili napadačke opcije Borussije, najviše Halanda.

Zato je Mauro Icardi ostao na klupi dok je Kylian Mbappe igrao u špici pa je prečesto bio izoliran. Ipak, Tuchel kaže kako ne žali što je promijenio taktiku.

"Imali smo neke ideje. Igrali smo u ovom sustavu u Dijonu prije dvije utakmice i to nam je dalo kratke udaljenosti za branjenje. Zbog 3-4-3 smo dobili strukturu za napad i kontrolu izgradnje napada. Ne žalimo. Ja sam donio odluku prije utakmice i uzimam punu odgovornost. Nitko ne zna što bi se dogodilo s drugim sustavom", rekao je Tuchel nakon meča pa nastavio:

"Znam da se može reći da je sustav bio pogrešan nakon utakmice u kojoj izgubite. No druge ekipe su također gubile ovdje i nitko ne zna što bi se dogodilo da smo igrali 4-4-2. Mislim da smo igrali sa strahom, bojali smo se napraviti pogrešku. Trebali smo tražiti rješenja. Nedostajalo nam je strpljenja i pravovremenosti u napadu.

Komentirao je i izvedbe svoje dvije zvijezde, Kyliana Mbappea i Neymara:

"Mbappe je imao asistenciju, ali bila je ovo teška utakmica za njega. Iz ove utakmice mora narasti i poboljšati se. Moramo odgovoriti u drugoj utakmici, vjerujem njemu i Neymaru da će pronaći ritam zajedno. Igrat ćemo bolje na Parku Prinčeva, izgubili smo 2:1, a mogli smo igrati bolje", rekao je Tuchel.

Pročitajte više