LIGA PRVAKA

VAR sutra prvi put u Hrvatskoj. Zavirili smo u njegov kombi na Maksimiru

Foto: Pixsell/Index

DINAMO sutra na Maksimiru od 21 sat igra prvu utakmicu play-offa za Ligu prvaka protiv norveškog Rosenborga.

UEFA je uvela VAR i za utakmice doigravanja pa će tako sutra na Maksimiru prvi put debitirati VAR u Hrvatskoj, a najavljen je za proljeće na derbijima HNL-a.

Krovna europska nogometna organizacija koristit će kombi u kojem će suci pregledavati sporne situacije, a parkiran je na parkingu pored stadiona.

Ljudi iz UEFA-a i suci danas su napravili probu kako bi se uvjerili da sve funkcionira uoči sutrašnje utakmice. Simulirali su situacije s crvenim kartonima, penalima i zaleđima, a sudac je sve pratio na monitoru i provjeravao situacije.

Dinamov trener Nenad Bjelica nije oduševljen VAR-om.

"Buni me što sutra imamo VAR, a nitko ništa ne zna o tome. Nitko nije dobio objašnjenja, igrači ne znaju ništa o tome, novinari ne znaju ništa o tome i to nije dobro. Bilo bi mi draže da smo imali još prezentacija o VAR-u jer bilo je jako puno neobičnih situacija koje još nisu dovoljno definirane. Vidjet ćete kad VAR dođe u HNL, bit će još problema s time", rekao je Bjelica pa dodao:

"Mi ćemo svoje igrače pripremiti na VAR jer on sve vidi i nema prostora za laktarenje, nevidljivih prekršaja i sličnih stvari. Dečki će biti dobro pripremljeni i na taj segment igre. Bilo bi mi draže da smo imali još prezentacija o VAR-u jer bilo je jako puno neobičnih situacija koje još nisu dovoljno definirane. Uvođenjem tehnologije eliminirat će se emocije, a ja sam uvijek za emocije. Emocije uvijek prije tehnologije."

Dinamo je samo trebao osigurati parking mjesto i struju, a glavni sudac će situacije pregledavati u kućici četvrtog suca.

Glavni sudac utakmice Dinama i Rosenborga bit će iskusni Talijan Daniele Orsato koji je u karijeri sudio 120 utakmica u Serie A, 28 u Ligi prvaka i 13 u Europa ligi.


 

 

Pročitajte više