Video - Eduardo: Pokazali smo da možemo biti velika europska sila

RIMLJANI su u Donjeck stigli po čudo, ali odlični Šahtar još im je jednom očitao lekciju i s ukupnih 6:2 izbacio ih iz Lige prvaka.

> Video: Roma krahirala, Srna i Dudu sa Šahtarom pišu povijest!

> Video - Mangup kojeg obožavaju: Zbog ruganja je Lucescu skoro "isključio" Srnu

U uzvratu igranom u utorak na Donbass Areni svoj obol Šahtarovoj pobjedi dali su hrvatski reprezentativci Darijo Srna (asistencijom) i Eduardo da Silva (pogotkom). Valja napomenuti i da je Darijo Srna dobio žuti karton, ali i zaradio udarac u lice kojega mu je uputio Daniele De Rossi.

Eduardo da Silva zabio je za konačnih 3:0 u 87. minuti svoj četvrti gol u Ligi prvaka ove sezone.

"Nismo dobro počeli, ali imali smo sreće s ranim pogotkom i obranjenim penalom. Potpora navijača svih 90 minuta bila je nevjerojatna. Pokazali smo da možemo biti velika sila u Europi", kazao je Eduardo.


Srna: Bili smo uvjereni da ćemo proći pa nismo previše slavili

"Ovo je veliki uspjeh za sve nas. Dali smo sve od sebe pred prepunim tribinama i možemo biti sretni što nam nitko nije suspendiran za sljedeću utakmicu. Iako je u nogometu sve moguće, bili smo uvjereni da ćemo proći, pa nismo pretjerano slavili u svlačionici", rekao je nakon utakmice Darijo Srna i dodao: "Dokazali smo da smo prejaki za Romu. Nije bitno protiv koga ćemo igrati u četvrtfinalu. Ne sumnjamo da možemo proći i dalje od četvrtfinala, ali pobjedu protiv Rome sada moramo ostaviti iza sebe".

Sukob s De Rossijem Srna je prokomentirao ovako: "Odgovornost je na meni zbog tog kartona. No, ako vas netko udari laktom u lice, trebao bi biti kažnjen".

"Bila je ovo za nas jako važna utakmica. Ključan trenutak bio je penal kojeg je Marcu Boriellu obranio Pyatov, nakon toga smo počeli još bolje igrati. Vidi se da ukrajinski i ruski klubovi napreduju, podcjenjivali su nas, ali sada nas moraju shvatiti ozbiljno", dodao je brazilski napadač Willian.

Jedan od junaka večeri Andriy Pyatov obranio je penal Marcu Boriellu i sačuvao mrežu netaknutom.

"Odlučio sam u zadnji čas na koju ću se stranu baciti", rekao je Pyatov novinarima i nastavio: "Bila je ovo napeta utakmica, a tek ćemo sljedećih dana shvatiti vrijednost ove pobjede".

Pročitajte više