DINAMO U LIGI PRVAKA

VIDEO Evo kakva je atmosfera u Dinamu

Foto: Index

ATMOSFERA u Dinamovoj svlačionici uoči Atalante u Ligi prvaka je na visokom nivou. Vidjelo se to na jučerašnjoj presici uoči prvog kola Lige prvaka u kojem hrvatski prvak dočekuje prošlosezonsku senzaciju talijanske Serie A.

Trener Nenad Bjelica i napadač Bruno Petković briljirali su pred novinarima, ali i prevoditeljem talijanskog jezika. Jasno, talijanski novinari pitanja su postavljali na svome jeziku, a Bjelica i Petković, koji su periode svojih karijera proveli u Italiji, su im na tečnom talijanskom i odgovarali.

Posebno je impresionirao Petković.

"Pričaš bolje talijanski nego hrvatski. Majke mi, ozbiljno", rekao je Bjelica nakon što je Petković Talijanima objašnjavao da će protiv Atalante vidjeti drugog Petkovića u odnosu na onog koji je igrao u Italiji.

"Stekao sam puno iskustva. Velika je razlika kad imaš podršku i najbolje uvjete za igranje nogometa. Ne tražim isprike i alibije jer je to dio prošlosti. Vidjet ćete sutra drugog Petkovića od onoga u Italiji", poručio je Petković.

Nešto kasnije prevoditelj se zbunio pa je s talijanskog počeo prevoditi na - talijanski. Bjelica i Petković našalili su se malo s njim pa nastavili i dalje pričati talijanskim.

CIJELA PRESICA

Hrvatski reprezentativac je u Italiji bio šest godina, od 2012. do 2018. Igrao je za Cataniju, Varese, Reggianu, Virtus Entellu, Trapani, Bolognu i Veronu prije nego što se u ljeto 2018. vratio u Dinamo.

Bjelica je pak vodio tamošnjeg drugoligaša Speziju u sezoni 2014./2015. što mu je bilo dovoljno za naučiti talijanski, toliko dobro da se lakoćom sporazumijevao s njihovim novinarima.

"Pružit ćemo sve od sebe sutra i idemo po tri boda. Očekujemo i od navijača da nam pruže veliku podršku, a igrači da daju maksimum na terenu."

"Ako smo prošle sezone ostavili Benficu na jednoj prilici, onda možemo i Atalantu", uvjerava strateg Dinama.

Modri večeras od 21 sat na Maksimiru otvaraju svoju epizodu u Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više