Zadnji trening prije Harkiva u znaku vedrog vremena i još vedrijeg raspoloženja

HRVATSKA reprezentacija je odradila posljednji trening prije puta u Ukrajinu. Raspoloženje je dobro, nadamo se i takvom rezultatu u subotu.

> Bilića izbacila iz takta Mihailičenkova izjava o "pročitanoj" Hrvatskoj

> Čarli najavio sastav: Križanac će se sjajno uklopiti u zadnju liniju

U suncem okupanim Brežicama hrvatska reprezentacija je odradila posljednji trening na kojemu je Slaven Bilić, naravno daleko od očiju javnosti, davao posljednje upute igračima pred polazak za Harkiv. Početna postava još se ne zna, nekoliko je varijanti još uvijek u igri.

Trening je bio otvoren za javnost samo petnaestak minuta, kako to i obično je pred važne oglede naše reprezentacije. Svi igrači vrlo su dobro raspoloženi, nasmijani te čini se spremni za dvoboj s neugodnim Ukrajincima.

Na treningu su se prvo pojavile mlade nade hrvatske reprezentacije: Mandžukić, Subašić, Kalinić te Iličević, a ubrzo za njima i ostatak momčadi. Igrala se tradicionalna "zuja", a istovremeno se nekoliko igrača odmah preselilo na sam travnjak pred gol gdje su se lagano zagrijavali pucanjem na gol. U toj su ekipi bili: Modrić, Križanac, Ćorluka, Vejić te "vratar" Mario Mandžukić.

Golmani Stipe Pletikosa i Danijel Subašić počeli su se zagrijavati pod paskom trenera vratara Marijana Mrmića.

Nakon toga Petrić je poveo, kao i inače, rastrčavanje oko travnjaka. Ubrzo nakon toga Slaven Bilić je zatvorio trening, jedino tko je eventualno bio u mogućnosti pogledati trening jesu ukrajinski skauti, negdje na obližnjim krovovima u Brežicama.

Runje: Htio sam se baciti s balkona ili drveta kada sam se ozlijedio

Trening su odradili svi, osim naravno ranije ozlijeđenih te novog "bolesnika" Vedrana Runje koji je na jučerašnjem treningu polomio prst na tri mjesta te je izgubljen za idućih četiri do pet tjedana. To znači da je Pletikosa opet silom prilika postao prvi vratar, dok će mladi Hajdukovac Subašić biti prva i jedina golmanska zamjena.

"Nakon što sam zadobio ovu ozljedu htio sam se baciti na glavu, nisam samo bio siguran s balkona ili s drveta. Deset godina sam čekao ovakvu priliku i onda mi se dogodila ovakva situacija. Uskoro se vraćam u Lens, tamo sam im jako potreban", rekao je uvijek dobro raspoloženi Runje. Vratar Lensa vraća se odmah u Francusku kako bi savjetima pomogao mladom 19 godišnjem, drugom vrataru momčadi, jer ovaj nije skupio niti jedan nastup te nema previše iskustva.

"Tko zna hoću li dočekati drugu priliku, treba sada vidjeti kad će prst zacijeliti pa ćemo onda o tome. Teško je sada govoriti o budućnosti", zaključuje Runje.

Izbornik Slaven Bilić ne vidi problem u cijeloj situaciji. No, činjenica je da su mu malo poremećeni planovi. Runje je u subotu trebao biti prvi vratar, a Pletikosa zamjena, tako je izbornik odlučio nakon što je uvidio da Pletikosa baš i nije u najboljoj formi, pošto u Spartaku prima jako puno golova.

Ipak, Zoran Vulić ne smatra da Plete ima problema posljednjih tjedana. U razgovoru za Index kaže da je Stipe apsolutno najjača karika Spartaka te da nije kriv gotovo niti za jedan od niza golova koje Spartak prima. Prema tome, čini se da razloga za brigu nema.

"Pletikosu sam prije Runjine ozljede upoznao sa činjenicom da će biti na klupi, nisam mu htio ništa tajiti već sam mu direktno rekao. Eto, Runje je zbog te ozljede, koja niti nije bila u nekom duelu, nego se jednostavno dogodila, izgubio mogućnost za branjenje tako da će Stipe ponovno među vratnice. Nema brige, imamo dva vrhunska vratara", zaključuje Bilić.

Reprezentacija sutra ujutro leti za Ukrajinu, u Harkivu će sutra predvečer odraditi trening. U subotu slijedi još jedan veliki ispit, koji bi ako Hrvatska odigra kako zna, trebao završiti s pozitivnim ishodom.

S obzirom na sve ono što se moglo naslutiti na press konferencijama dvojca Ćorluka-Petrić i samog izbornika Slavena Bilića, Hrvatska bi u Harkivu trebala istrčati u sastavu: Pletikosa, Šimunić, Križanac, Ćorluka, Pranjić, Srna, Vukojević, Niko Kovač, Modrić, Petrić(Rakitić), Olić.

M.Š.
Foto: K.H.

Pročitajte više