Zagreb gradi jaku momčad za Ligu prvaka. Produljeni ugovori s čak osam igrača

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RK ZAGREB potvrdio je da je produljio ugovore s čak osam igrača te je tako uspio zadržati kostur momčadi koja je ove sezone izborila osminu finala Lige prvaka. Timur Dibirov i Jakov Gojun produljili su ugovor do ljeta 2025., a Luka Lovre Klarica, Matej Mandić, Aleks Kavčić, Adin Faljić, Patryk Walczak i Davor Ćavar do ljeta 2026. godine.

Bičanić: Na pravom smo putu

"Intenzivno smo radili kako bismo na okupu zadržali kostur ekipe. Veliko mi je zadovoljstvo reći kako će svi igrači koji su ove sezone dali najveći obol u stvaranju jednog dobrog rezultata ostati sigurno do ljeta 2025. godine, a mnogi od njih i godinu duže", rekao je sportski direktor kluba Damir Bičanić i dodao:

"Velika je stvar što smo uspješno realizirali dolazak nekih novih, vjerujemo kvalitetnih igrača, ali naš najveći uspjeh jest to što smo s čak osmoricom igrača koji su nosili našu igru našli zajednički jezik i dogovorili nastavak suradnje. Naš cilj je uvijek bio raditi na benefitu kluba i reprezentacije, a činjenica da smo produžili ugovore i s našim mladim hrvatskim igračima govori da smo na pravom putu."

Dolaze Bjelorus i Srbin

Što se novih igrača tiče, Zagreb je osigurao dolaske 22-godišnjeg bjeloruskog srednjeg vanjskog Igora Beljavskog te 30-godišnjeg srpskog desnog vanjskog Mihajla Radojkovića. Sigurno je da će Zagreb napustiti Yoel Cuni Morales, Zlatko Horvat i Ivan Čupić. Morales ide u Mađarsku, baš kao i Horvat kojem istječe posudba, dok će Čupić završiti karijeru i priključiti se stožeru Andrije Nikolića. 

Pročitajte više