Zidane: Ništa od špalira Barceloni, ništa neće umanjiti naš uspjeh

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON plasmana u treće finale Lige prvaka zaredom, Real Madrid ide na noge Barceloni u 36. kolu Primere. Aktualni europski prvak gostuje večeras od 20:45 na Nou Campu, gdje je u posljednje tri utakmice dvaput slavio te jednom remizirao. 

> BARCELONA - REAL Rakitić i Modrić od prve minute, posljednji El Clasico za Iniestu

> BARCA SPREMNA ZA VEČERAŠNJI EL CLASICO "Želimo srušiti Real i sezonu završiti bez poraza"
 
"Spremni smo za derbi. Igramo za tri boda i pružit ćemo sve od sebe da pobijedimo. Ne možemo više biti prvi na ljestvici, ali svejedno ćemo se potruditi. Oni igrači koji nisu na sto posto neće igrati", najavio je Zinedine Zidane na presici, a u njegovoj momčadi bi od prve minute trebao krenuti Luka Modrić, a Mateo Kovačić čekat će priliku s klupe.
Katalonci su ove sezone osvojili duplu krunu (Primeru i Kup kralja), Real može obraniti naslov europskog prvaka, a glavna tema uoči derbija je odbijanje Madriđana da špalirom pozdrave nove prvake Španjolske, a Zidane je pojasnio i zašto...
 
"Nećemo napraviti špalir za Barcelonu jer nisu ni oni nama. Poštujem ih i ne umanjujem njihova postignuća, ali tvrde da oni nisu bili dio Svjetskog klupskog prvenstva, što nije istina. Svi koji igraju Ligu prvaka su dio, a oni su igrali Ligu prvaka prošle godine", mišljenja je Zizou.
Real je trenutačno treći na ljestvici s četiri boda manje od drugoplasiranog Atletica, ali i utakmicom manje. Na drugoj strani, Cristiano Ronaldo i društvo posljednjih godina trpe optužbe da imaju veliku sudačku pomoć u Ligi prvaka, s čim se Zidane ne slaže.
 
"Nije istina da smo imali ikakvu sudačku pomoć. Zasluženo smo u finalu. Mnogo smo patili, ali smo igrali protiv vrlo teških protivnika i na kraju ih sve izbacili. Ništa neće umanjiti ono što smo postigli ove sezone."
Otkako je promoviran u Realova kapetana, nikada nije izgubio na Camp Nouu. Što se detaljnije statistike tiče, Sergio Ramos u 37 nastupa u El Clasicima kažnjen je s 14 žutih te pet crvenih kartona.
 
"On je naš kapetan i vođa. Mnogo motivira druge i ovdje je već 13 godina. Fantastično je imati nekoga takvog u momčadi", zaključio je Francuz. 
 
Posljednji put kada je gostovao kod Barcelone u Gaudijevom gradu Real je slavio s 3:1. Zanimljivo, samo jedan poraz Real je doživio u posljednjih 16 prvenstvenih utakmica i to baš u Kataloniji, ali od Espanyola (1:0). 
 

<br>

Pročitajte više