HRVATI U NBA

Zubac i Clippersi nanijeli Clevelandu najteži domaći poraz u povijesti

Foto: Getty Images

IAKO su u četvrtak doveli najboljeg skakača NBA lige Andrea Drummonda, možda i najzvučnije ime koje je promijenilo klub posljednjeg dana prijelaznog roka, Cleveland Cavaliersi u prvoj utakmici s njim u sastavu doživjeli su najteži domaći poraz u povijesti.

LA Clippersi protutnjali su Rocket Mortgage FieldHouseom 133:92 i tako za dva poena nadmašili dosadašnji negativni rekord Cavsa iz utakmice s Chicagom 2012. godine.
Clevelandu je to bio 12. uzastopni domaći poraz i ukupno 13. u posljednjih 14 utakmica.

Ivica Zubac opet je bio vrlo dobar u skromnih 17 minuta na parketu. Postigao je osam poena bez promašaja (4-4) uz četiri skoka, četiri asistencije, dvije blokade i osvojenu loptu. S četiri asistencije izjednačio je najbolji učinak sezone.

Lou Williams predvodio je Clipperse s 25 poena, Paul George je zabio 22, Kawhi Leonard se odmarao, a Marcus Morris, pojačanje iz Knicksa, debitirao je s 10 koševa. Drummond je na debiju za Cavse postigao 19 poena i 14 skokova. Ante Žižić zbog bolesti još ne konkurira za sastav Clevelanda.

Od hrvatskih košarkaša u NBA ligi nastupio je i Mario Hezonja, ali je za pet minuta na parketu upisao samo jednu asistenciju u pobjedi Portlanda nad Miamijem 115.109.

Pročitajte više