ANKETA Za koga biste glasali na novim izborima u Splitu?

Vojko Basic/CROPIX/POOL

SPLITSKI gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević sutra će dati ostavke, potvrđeno je Indexu iz stranke Centar. Podsjetimo, DORH je prošli tjedan podignuo optužnicu protiv Bojana Ivoševića te mu prijeti do 5 godina zatvora zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije Nikolini Lulić.

"Sutra u 10 sati je presica u Banovini, zasad ne bih ništa govorio, sačekao bih malo, strpimo se pa ćemo izaći sa svim detaljima i sve objasniti", Puljak je rekao za Index. Tri gradska vijećnika Mosta, koji su bili dio programske suradnje sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom, raskinula su tu suradnju zbog nerješavanja slučaja zamjenika gradonačelnika Bojana Ivoševića, a splitski Most zatražio je i nove izbore.   

Ako i gradonačelnik podnese ostavku, novi izbori su jedino rješenje. Iako još nema puno detalja, za pretpostaviti je da bi se Puljak mogao opet kandidirati. Naravno, kod ostalih stranaka još nema govora ni o kakvim imenima, ali vjerojatno će se sve veće stranke, a u Splitu su zapaženiji HDZ, SDP i Most, kandidirati. Tu je i Jakov Prkić, čelnik stranke Pametno, koji je i sad u Gradskom vijeću. Ne treba zaboraviti ni splitsku konstantu - Željka Keruma.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Pročitajte više